Podziel się wrażeniami!
Są to moje stare zdjęcia - jedne z pierwszych robionych H-5. Mam jeszcze więcej, ale zaczynam od tych i proszę o radę, co można w nich ewentualnie poprawić. I podstawowe pytanie: czy Wam się podobają
W zasadzie nie mam pytań
No, może 21 trochę za mocno wyostrzone...
22 - "ale fajowy aparat, jak dorosnę będę też taki mieć"
23 - jak bym to nazwał w objęciach SONY
poza żartem bardzo fajne.
efekty dzisiejszego polowania
po polowaniu czas na nieco przyjemności i relaksu
Po obejrzeniu konkursu Eurowizji jestem lekko wstrząśnięta (żenada), ale to nie wpływa na ocenę Twoich zdjęć . Tak więc:
24. daje po oczach;), wg mnie troszkę źle wykadrowane
25. najlepsza, bardzo mi się podoba
26. fajne ujęcie , tylko ptaszek troszkę zlewa się z tłem
Ale to tylko opinia amatora:)
Poza tym gratuluję wspaniałych dzieciaczków:) Ciężko zrobić zdjęcie dzieciom, wiem coś o tym
nie myśl, że ze mną jest lepiej - ja mojemu synkowi muszę zrobić ok. 30 zdjęć, żeby wybrać 2 the best
24 - technicznie ok, wizualnie tak jak Kasia zasugerowała za dużo przycięłaś z lewej i u góry
25 - dla mnie miodzio Ps. dobrze, że nie ustrzeliłaś go dosłownie, bo byłyby gołąbki na obiad :smileytwisted:
26 - coś nie wyraźnie wygląda ten gąbek (nawet rutinoscorbin mu nie pomoże
27 - ciekawy pomysł, a jeszcze lepiej wyglądałby cień po przekątnej
28 - bardzo ładnie, jedynie taka propozycja, że jakbyś wydłużyła czas do ok. 1/80 to byłoby widać większą dynamikę na fotce, a tak ruch jest zamrożony. Pomimo to tak jak jest teraz jest bardzo dobrze
29 - bardzo ładne
30 - fajny moment, chyba jedyny kiedy można spokojnie kadrować, bez obawy o ucieknięcie dziecka z kadru jednak dla mnie za ciasny kadr, za dużo poucinałaś buźkę
dla mnie za ciasny kadr, za dużo poucinałaś buźkę
Dziękuję Wam za dotychczasowe komentarze - co ja bym bez nich zrobiła?
Przedstawiam moje nowe zwierzątka domowe ..... mojej córce tak się spodobały zdjęcia, że wzięła je wszystkie do domu na sesję
Witam jeśli mogę coś od siebie...
32- poeksperymentuj z dyfuzorem do lampy (może być domowej roboty z bielusieńkiej kartki i pstrykać światłem odbitym od niej lub poprzez nią) poza tym kadr zmieniłbym,
33-wolałbym przesunąć ujęcie w całości lekko w prawo i dół albo gdziekolwiek, może od przodu rogacza (wyglądałby wtedy groźniej), albo odsunąć od obiektu fotografowanego, zmienić tło na bardziej jednolite, bo tak to nie potrafię się zdecydować co tu jest głównym celem i jedynie tytuł coś sugeruje,
34-doprowadzić do porządku tytułowego "brudnego palucha"!
...ale to subiektywne, moje zdanie, Ty czerp przyjemność z fotografii.