anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dołącz teraz - stań się częścią naszej społeczności!

totalnie amatorsko - proszę o rady :))

nieporadna
Początkujący

totalnie amatorsko - proszę o rady :))

Są to moje stare zdjęcia - jedne z pierwszych robionych H-5. Mam jeszcze więcej, ale zaczynam od tych i proszę o radę, co można w nich ewentualnie poprawić. I podstawowe pytanie: czy Wam się podobają :question:

62 ODPOW. 62
profile.country.PL.title
Tadeusz.O
Doradca

W zasadzie nie mam pytań :D
No, może 21 trochę za mocno wyostrzone...

------------------------------
fotoamator
ci.nek
Początkujący

22 - "ale fajowy aparat, jak dorosnę będę też taki mieć" :)
23 - jak bym to nazwał w objęciach SONY ;)
poza żartem bardzo fajne.

nieporadna
Początkujący
nieporadna
Początkujący

po polowaniu czas na nieco przyjemności i relaksu ;)

kaska_s
Początkujący

Po obejrzeniu konkursu Eurowizji jestem lekko wstrząśnięta (żenada), ale to nie wpływa na ocenę Twoich zdjęć ;). Tak więc:
24. daje po oczach;), wg mnie troszkę źle wykadrowane
25. najlepsza, bardzo mi się podoba
26. fajne ujęcie :), tylko ptaszek troszkę zlewa się z tłem
Ale to tylko opinia amatora:)

Poza tym gratuluję wspaniałych dzieciaczków:) Ciężko zrobić zdjęcie dzieciom, wiem coś o tym :slight_smile:

nieporadna
Początkujący

nie myśl, że ze mną jest lepiej - ja mojemu synkowi muszę zrobić ok. 30 zdjęć, żeby wybrać 2 the best

segregowanie zdjęć (tych, które chcę wywołać) moich dzieci zawsze kojarzy mi się z piosenką "Ty jedna na milion" :smileyhappy:
Najbardziej lubię chwile takie, jak na zdjęciu poniżej :smileyhappy:

ci.nek
Początkujący

24 - technicznie ok, wizualnie tak jak Kasia zasugerowała za dużo przycięłaś z lewej i u góry
25 - dla mnie miodzio ;) Ps. dobrze, że nie ustrzeliłaś go dosłownie, bo byłyby gołąbki na obiad :smileytwisted: :slight_smile:
26 - coś nie wyraźnie wygląda ten gąbek (nawet rutinoscorbin mu nie pomoże :slight_smile:
27 - ciekawy pomysł, a jeszcze lepiej wyglądałby cień po przekątnej ;)
28 - bardzo ładnie, jedynie taka propozycja, że jakbyś wydłużyła czas do ok. 1/80 to byłoby widać większą dynamikę na fotce, a tak ruch jest zamrożony. Pomimo to tak jak jest teraz jest bardzo dobrze
29 - bardzo ładne
30 - fajny moment, chyba jedyny kiedy można spokojnie kadrować, bez obawy o ucieknięcie dziecka z kadru :) jednak dla mnie za ciasny kadr, za dużo poucinałaś buźkę ;)

nieporadna
Początkujący

dla mnie za ciasny kadr, za dużo poucinałaś buźkę

taki był mój zamiar - nic nie kadrowałam - real photo :) , że ręcznie nie ustawiłaś ostrości tylko na gołąbka, ale fajnie się komponuje z napisem

spróbuj przkonać gołębia, żeby postał jeszcze chwilę, bo ja muszę sobie ostrość ustawić :smileyhappy: 27 - ciekawy pomysł, a jeszcze lepiej wyglądałby cień po przekątnej

było ciężko - mocne słońce, a jeszcze nie opanowałam robienia zdjęć pod słońce i modelka się niecierpliwiła :smileyhappy: 24 - technicznie ok, wizualnie tak jak Kasia zasugerowała za dużo przycięłaś z lewej i u góry

bo mi się wydawało, że już wystarczająco daje po oczach :D ale na życzenie zamieszczam oryginał ;)

nieporadna
Początkujący

Dziękuję Wam za dotychczasowe komentarze - co ja bym bez nich zrobiła? ;)
Przedstawiam moje nowe zwierzątka domowe :nauseated_face: ..... mojej córce tak się spodobały zdjęcia, że wzięła je wszystkie do domu na sesję :slight_smile:

profile.country.PL.title
Tomek69N
Poszukiwacz

Witam :) jeśli mogę coś od siebie...
32- poeksperymentuj z dyfuzorem do lampy (może być domowej roboty z bielusieńkiej kartki i pstrykać światłem odbitym od niej lub poprzez nią) poza tym kadr zmieniłbym,
33-wolałbym przesunąć ujęcie w całości lekko w prawo i dół albo gdziekolwiek, może od przodu rogacza (wyglądałby wtedy groźniej), albo odsunąć od obiektu fotografowanego, zmienić tło na bardziej jednolite, bo tak to nie potrafię się zdecydować co tu jest głównym celem i jedynie tytuł coś sugeruje,
34-doprowadzić do porządku tytułowego "brudnego palucha"! ;)
...ale to subiektywne, moje zdanie, Ty czerp przyjemność z fotografii.