Podziel się wrażeniami!
Wszystkie fotki robione Alfą 300 + jupiter 9 2/85 + konwerter x2 zdjęcia robione na przysłonie F4 pomniejszone nie retuszowane to moje pierwsze fotki z obiektywem m42 z góry dziękuje za wszystkie uwagi.
goran napisał(a):
bardzo fajnie chwycony basenik. Kolorki po obróbce pasują, jest klimat. Czy to fiszajka czy jeszcze ultra szeroki kąt ?
jedyne zastrzeżenie miałbym do obróbki. Co to za ciemniejszy okrąg wokół słońca ?
no może nie do końca autoportret bo na spust nacisnął Asterix ale ustawienie parametrów aparatu i ustawienie lamp to mój pomysł
usunął mi się exif więc podaje tutaj a300 50mm f/4,5 1/400s iso 100
Wiem że low key taką specyfike ciemną ma ale dla mnie za ciemno, szarawo się wydaje też...
Ale fajny kadr
gdyby jeszcze tylko było ciut jaśniej i idelanie symetrycznie (spójrz na odległość dłoni od krawędzi kadru) byłoby
colorful napisał(a):
gdyby jeszcze tylko było ciut jaśniej i idelanie symetrycznie (spójrz na odległość dłoni od krawędzi kadru) byłoby
Więcej kontrastu i więcej świateł... reszta - OK
pawelszymanski6 napisał(a):
jak możesz to podeślij jaśniejszą wersję bo jak ja rozjaśniam to od razu się przepały robią dlatego zostawiłem tak jak jest
colorful napisał(a):
pawelszymanski6 napisał(a):
jak możesz to podeślij jaśniejszą wersję bo jak ja rozjaśniam to od razu się przepały robią dlatego zostawiłem tak jak jest
tak na szybko (15 sekund, 2 suwaki) - zapewne można to zrobić lepiej, ale tak mniej więcej o to mi chodziło: http://i134.photobucket.com/albums/q100 ... C08559.jpg" target="_blank
u mnie jest - może nie ogromna, ale znaczna. z pewnościa też kwestia monitora
Ja bym to tak pyknał mniej więcej: