anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dołącz teraz - stań się częścią naszej społeczności!

Re: Pawelszymanski6

profile.country.PL.title
pawelszymanski6
Expert

Re: Pawelszymanski6

Wszystkie fotki robione Alfą 300 + jupiter 9 2/85 + konwerter x2 zdjęcia robione na przysłonie F4 pomniejszone nie retuszowane :) to moje pierwsze fotki z obiektywem m42 z góry dziękuje za wszystkie uwagi.

1 000 ODPOW. 1 000
profile.country.PL.title
pawelszymanski6
Expert

goran napisał(a):

bardzo fajnie chwycony basenik. Kolorki po obróbce pasują, jest klimat. Czy to fiszajka czy jeszcze ultra szeroki kąt ?

jedyne zastrzeżenie miałbym do obróbki. Co to za ciemniejszy okrąg wokół słońca ? ;)

falcon 8mm

a te kręgi no cóż ja tego nie zrobiłem to aparat wyprodukował a po złożeniu fotki z 13 ekspozycji wyszło właśnie tak (nawet nie przesuwałem żadnych suwaczków prosto z fotomatixa) mi się ta obwódka podoba :D

profile.country.PL.title
pawelszymanski6
Expert

no może nie do końca autoportret bo na spust nacisnął Asterix ale ustawienie parametrów aparatu i ustawienie lamp to mój pomysł ;)

usunął mi się exif więc podaje tutaj a300 50mm f/4,5 1/400s iso 100

profile.country.en_GB.title
Michal.
Poszukiwacz

Wiem że low key taką specyfike ciemną ma ale dla mnie za ciemno, szarawo się wydaje też...
Ale fajny kadr :thumbsup:

profile.country.pl_PL.title
colorful-----
Początkujący

gdyby jeszcze tylko było ciut jaśniej i idelanie symetrycznie (spójrz na odległość dłoni od krawędzi kadru) byłoby :thumbsup:

profile.country.PL.title
pawelszymanski6
Expert

colorful napisał(a):

gdyby jeszcze tylko było ciut jaśniej i idelanie symetrycznie (spójrz na odległość dłoni od krawędzi kadru) byłoby :thumbsup:

no wiem że brakuje symetrii widać to też na plecach bo łopatki inaczej się układają :( fotka była robiona w starej fabryce domów na Żeraniu warunki można powiedzieć były polowe ;)

jak możesz to podeślij jaśniejszą wersję bo jak ja rozjaśniam to od razu się przepały robią dlatego zostawiłem tak jak jest :)

oldguest
Początkujący

Więcej kontrastu i więcej świateł... reszta - OK

colorful-----
Początkujący

pawelszymanski6 napisał(a):

jak możesz to podeślij jaśniejszą wersję bo jak ja rozjaśniam to od razu się przepały robią dlatego zostawiłem tak jak jest :)

tak na szybko (15 sekund, 2 suwaki) - zapewne można to zrobić lepiej, ale tak mniej więcej o to mi chodziło: http://i134.photobucket.com/albums/q100 ... C08559.jpg

profile.country.PL.title
pawelszymanski6
Expert

colorful napisał(a):

pawelszymanski6 napisał(a):

tak na szybko (15 sekund, 2 suwaki) - zapewne można to zrobić lepiej, ale tak mniej więcej o to mi chodziło: http://i134.photobucket.com/albums/q100 ... C08559.jpg" target="_blank

a to o takie rozjaśnienie Ci chodziło... przyznam szczerze, że ja prawie nie widzę różnicy ;)

colorful-----
Początkujący

u mnie jest - może nie ogromna, ale znaczna. z pewnościa też kwestia monitora :)

oldguest
Początkujący

Ja bym to tak pyknał mniej więcej: