anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dołącz teraz - stań się częścią naszej społeczności!

Giewart - pierwszy tydzień z A700

profile.country.pl_PL.title
giewart
Poszukiwacz

Giewart - pierwszy tydzień z A700

Tu uwieczniam swoje pierwsze próby z A700;]
Jeżeli ktoś ma jakieś rady, walcie śmiało.

21 ODPOW. 21
giewart
Poszukiwacz

Sorry, że sam sobie odpowiadam, ale można wstawić tylko 3 zdjęcia na raz.

profile.country.PL.title
krzys1977
Poszukiwacz

Witam.
Na początek prośba o numerowanie zdjęć będzie je łatwiej oceniać! I jeszcze jedno dlaczego takie małe?

A 700 & VG-C70AM | SONY 100/2.8 macro | TAMRON 17-50/2.8 | SIGMA 70-200/2.8 EX APO DG II HSM | SONY HVL-F58AM | SONY HVL-F42AM | Velbon Sherpa 600
giewart
Poszukiwacz

A jak zamieścić większe, bo załączniki nie pozwalają?
Już numeruję.

alpol6
Poszukiwacz

troszeczke większa kompresja pzy zapisywaniu ich (niedawaj najlepszej jakościa po zmniejszeniu troszeczke wyostrz)

wratislavian
Początkujący

alpol6 napisał(a):

troszeczke większa kompresja pzy zapisywaniu ich (niedawaj najlepszej jakościa po zmniejszeniu troszeczke wyostrz)

albo wszystko to zrobi program irfan view.

profile.country.PL.title
Tadeusz.O
Doradca

giewart napisał(a):

A jak zamieścić większe, bo załączniki nie pozwalają?
Już numeruję.

Ograniczenie dotyczy tylko wagi pliku - nie może przekroczyć 256kB.
Natomiast rozmiar jest dowolny; przyjęło się, aby dłuższy bok miał 800 pikseli, przy panoramach może być więcej Chodzi o to, by zdjęcie nie było jak znaczek pocztowy a równocześnie żeby w całości mieściło się na przeciętnym monitorze.

------------------------------
fotoamator
Creatoor
Początkujący

1 - ?
2 - robi wrażenie. Ładne. Brawa za szybkość reakcji
3 - Ciekawe. Mogłeś wystemplować ten załom dachu (chyba to budynek)
4 - Bardzo efektowna. Szkoda, że nie wykorzystałeś drogi jako linii prowadzącej. w tym przypadku byłoby usprawiedliwione jej centralne umieszczenie. Tak ujęta odciąga wzrok w lewo gdzie nic się nie dzieje.
5 - ciekawy efekt. Kadr zepsuty. Z lewej za dużo miejsca. bardziej bym presunął się w lewo. Zagęszczenie z prawej psuje zdjęcie do reszty
6... nie wiem co napisać. Nie przemawia do mnie

giewart
Poszukiwacz

Już poprawiłem na duże, dzięki wszystkim za pomoc.
Creatoor dziękuję za sugestie, tego mi było trzeba. Do tej pory zamieszczałem zdjęcia na lumisferze tam jest miło i ciepło, ale to trochę kółko wzajemnej adoracji i nie wiele można się nauczyć. Próbowałem na onephoto ale to za wysokie progi;) Tak apropos znacie jakąś fajną stronę na której można dostać konstruktywne porady bez cukrzenia ale i zbytniej złośliwości?
Sony mogłoby się postarać;]

Creatoor
Początkujący

giewart napisał(a):

Tak apropos znacie jakąś fajną stronę na której można dostać konstruktywne porady bez cukrzenia ale i zbytniej złośliwości?
Sony mogłoby się postarać;]

Toż właśnie znalazłeś :D Sony się postarało...