Podziel się wrażeniami!
Od lutego jestem szczęśliwą posiadaczką H50. Dopiero zaczynam przygodę z fotografią. Chcę dać do oceny moje pierwsze zdjęcia, ponieważ jestem ciekawa czy dobrze robię zdjęcia.
Daje 3 pierwsze. Bardzo proszę o ocenę i jakieś wskazówki
Tadeusz napisał(a):
- blur nakładany jest nierównomiernie i też wygląda sztucznie - ścieżka winna być ostra, a im dalej w las tym większa nieostrość (tak działa GO), tymczasem nawet na dalekich drzewach nieostrość jest taka sama jak tuż przy alejce.
Podkreślę na koniec: ingerencja w zdjęcie programem graficznym b. często jest niezbędna (jaskrawość, kontrast, WB, kolory, no i wyostrzenie po zmniejszeniu) ale wszystko trzeba z umiarem a efekty specjalne, np. jak na tym zdjęciu trzeba dodawać bardzo starannie i umiejętnie.
Pozdrawiam
swietne te nowe są
zgadzam się w 200%Melanie napisał(a):
swietne te nowe są
13-stka i 14-stka super!
No to sobie poprzeczkę podniosłaś tą fotką
18 mozna by bylo przyciac z prawej zeby nie bylo tego bialego 'domku'
17 u kici szkoda ze tak uszka troche za bardzo przyciete, ale i tak slodki ;d
16 sliczne oczy ma
18 nie wiem co to za figurka, ale ja bym spróbował wydobyć ją bardziej z tła. program portretowy spisał się w tym momencie dobrze, bo całkiem otworzył przysłonę ale robiłaś szerokim kątem. Ja bym się nieco oddalił i zrobił na pełnej ogniskowej wtedy GO jeszcze by zmalała.
piesek jakiś taki wystraszony wygląda, no i za bardzo przycięty chyba.
kotek fajny, cieplutkie kolorki
AnnieMarie napisał(a):
Mam nadzieję że będą się podobać.
dawno mnie nie było, bo byłam w Kazimierzu Dolnym na obozie z warsztatami foto ;D i mam co nieco fotek do pokazania
Szybki wjazd na forum Fajna 1 fota, z resztą tak samo jak 5 ale tu już przeszkadzają te krzaki, w sumie do 4 też nie ma się za bardzo o co przyczepić 7 mi się podoba, prosty kadr ale coś w sobie ma w 14 kadr mogłaś przesunąć w drugą stronę, chyba że tam było więcej felernych płatków pozdro