anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dołącz teraz - stań się częścią naszej społeczności!

Amatorsko - H50

AnnieMarie
Początkujący

Amatorsko - H50

Od lutego jestem szczęśliwą posiadaczką H50. Dopiero zaczynam przygodę z fotografią. Chcę dać do oceny moje pierwsze zdjęcia, ponieważ jestem ciekawa czy dobrze robię zdjęcia.
Daje 3 pierwsze. Bardzo proszę o ocenę i jakieś wskazówki :)

32 ODPOW. 32
Melanie------
Początkujący

Tadeusz napisał(a):

- blur nakładany jest nierównomiernie i też wygląda sztucznie - ścieżka winna być ostra, a im dalej w las tym większa nieostrość (tak działa GO), tymczasem nawet na dalekich drzewach nieostrość jest taka sama jak tuż przy alejce.

Podkreślę na koniec: ingerencja w zdjęcie programem graficznym b. często jest niezbędna (jaskrawość, kontrast, WB, kolory, no i wyostrzenie po zmniejszeniu) ale wszystko trzeba z umiarem a efekty specjalne, np. jak na tym zdjęciu trzeba dodawać bardzo starannie i umiejętnie.
Pozdrawiam

no wlasnie o to mi chodzilo, tylko ty to bardziej wytlumaczyles 😜

Melanie------
Początkujący

swietne te nowe są :)
:c4

ci.nek
Początkujący

Melanie napisał(a):

swietne te nowe są :)

zgadzam się w 200% ;)
a 13 to mnie powaliła, miodzio - żyleta jak się patrzy :smileythumbsup: . Niech teraz ktoś tylko powie, że H50 robi nie ostre fotki :)
No to sobie poprzeczkę podniosłaś tą fotką :smileyhappy:

Antentenne
Początkujący

13-stka i 14-stka super! :thumbsup:

AnnieMarie
Początkujący

No to sobie poprzeczkę podniosłaś tą fotką :slight_smile:

oj ;) przyznam że fotka była zrobiona przypadkowo i jak otworzyłam na kompie to rzeczywiście ostrość aż raziła w oczy
Nowe zdjęcia dodaję. Mam nadzieję że będą się podobać.

Melanie------
Początkujący

18 mozna by bylo przyciac z prawej zeby nie bylo tego bialego 'domku'
17 u kici szkoda ze tak uszka troche za bardzo przyciete, ale i tak slodki ;d
16 sliczne oczy ma :)

lupus-----
Początkujący

18 nie wiem co to za figurka, ale ja bym spróbował wydobyć ją bardziej z tła. program portretowy spisał się w tym momencie dobrze, bo całkiem otworzył przysłonę ale robiłaś szerokim kątem. Ja bym się nieco oddalił i zrobił na pełnej ogniskowej wtedy GO jeszcze by zmalała.
piesek jakiś taki wystraszony wygląda, no i za bardzo przycięty chyba.
kotek fajny, cieplutkie kolorki :)

ci.nek
Początkujący

AnnieMarie napisał(a):

Mam nadzieję że będą się podobać.

no i się podobają :)
17 - ten kot jest bardzo fotogeniczny ;) zdjęcie bardzo mi się podoba
co do 18 mam podobne zdanie do lupusa
16 smutne oczy szkoda, że nie widać dlaczego

AnnieMarie
Początkujący

dawno mnie nie było, bo byłam w Kazimierzu Dolnym na obozie z warsztatami foto ;D i mam co nieco fotek do pokazania ;)

Wojt3k
Początkujący

Szybki wjazd na forum :D Fajna 1 fota, z resztą tak samo jak 5 ale tu już przeszkadzają te krzaki, w sumie do 4 też nie ma się za bardzo o co przyczepić :) 7 mi się podoba, prosty kadr ale coś w sobie ma ;) w 14 kadr mogłaś przesunąć w drugą stronę, chyba że tam było więcej felernych płatków :nauseated_face: pozdro