anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dołącz teraz - stań się częścią naszej społeczności!

Amatorsko:)_H5

kaska_s
Początkujący

Amatorsko:)_H5

Witam!

Obserwuję forum od dłuższego czasu. H5 jest pierwszym cyfrowym aparatem, który posiadam (a posiadam go od 2 lat). Fotografia to teraz takie moje małe hobby:) Do profesjonalizmu długa droga (nie ten czas i nie ten sprzęt ;) ), ale od czegoś trzeba zacząć... Liczę na Wasze komentarze, sugestie i z góry dziękuję :)

70 ODPOW. 70
nieporadna
Początkujący

No to koleżanka poszalała :slight_smile:
wstałam dziś o 4.30 rano, żeby niektóre z nich zrobić

Ja o tej porze karmię małego i kładę się dalej spać - nawet budzik nie jest w stanie mnie dobudzić :smileymrgreen:
Przechodząc do zdjęć:
43 - piękna kropla tylko reszta jakaś taka ciemna
44 - wredna mucha wypięła się do obiektywu :smileyhappy: zdjęcie ładne tylko tak jak powiedział ci.nek - zacentralnie
45 - owad fajny, ale faktyvcznie szkodz, że to ciemne tło psuje cały wizerunek
46 - ale paskuda :shock: nie wypowiem się, bo mogę być nieobiektywna ze wzgl edu na tego brzydala :D
47 - pikne, tylko straciło na ostrości przy przeróbce
48 - zacentralnie - to drzewo z tyłu psuje całą kompozycję :(

Tak patrzę na zdjęcia z tym Raynoxem i napalam się na niego coraz bardziej :smileyhappy:
Do tego przeprowadzam się w tym tygodniu i przez najbliższe kilka miesięcy nawet internetu nie będę miała :( :cry: :cry:
Ależ ja będę tęsknić za Wami i Waszymi zdjęciami :smileyexclaim:

kaska_s
Początkujący

Dzięki za komentarze do zdjęć :| Dzisiaj mnie komary chciały zjeść (synka też troszkę pożarły), ale kilka zdjęć zrobiłam. Dziś stwierdziłam, że ze światłem jest tak jak mówił ci.nek :smileyarrow: do południa jest najlepsze.
nieporadna myślę, że znajdziesz czas na "wpadanie" do nas ;) To taki nałóg... ;) Ja pewnie też teraz się "ulotnię", bo od czwartku ruszamy dalej z budową domu :|

Świeże zdjęcia:

ci.nek
Początkujący

to ja tak powiem ogólne o wszystkich ostatnich fotkach - bardzo ładne ;) ale najładniejsze 49 i 54 :) wyróżnię jeszcze 51 bardzo ładne makro, ostrość miodzio :)
A tak jeszcze raz się przyjrzeć na 54 ma bardzo ciekawy kadr, ten pomysł z czarnym tłem bardzo trafiony.

nieporadna napisał(a):

Do tego przeprowadzam się w tym tygodniu i przez najbliższe kilka miesięcy nawet internetu nie będę miała :( :cry: :cry:
Ależ ja będę tęsknić za Wami i Waszymi zdjęciami :flushed:

łojej :shock: to gdzie Ty się wyprowadzasz, że będziesz poza siecią? na biegun północny :smileyquestion: :smileyhappy: nie no mam nadzieje, że znajdziesz dla nas trochę czasu i jakiś dostęp do neta.

nieporadna
Początkujący

Jak dla mnie to 54 wygrywa ;) ma w sobie "to coś" :)
49 - gdzieś ty to zwierzę znalazła? :slight_smile:
51 - extra żuczek, zaczynam podejrzewać, że mieszkasz w lesie :question: :slight_smile:

Dzisiaj mnie komary chciały zjeść (synka też troszkę pożarły)

tylko mi nie mów, że on z tobą chodzi na te sesje o 4.30 :smileyquestion:

lupus-----
Początkujący

Ja pozwolę sobie się nie zgodzić z poprzednikami, 54 jak dla mnie za ciemne a skrzydełka jakby nieco prześwietlone. najbardziej mi się podoba jaszczur, kapitalna ostrość ci wyszła, nieco psuje kadr ten cień na dole natomiast ciemne tło z góry ekstra :)

kaska_s
Początkujący

nieporadna napisał(a):

tylko mi nie mów, że on z tobą chodzi na te sesje o 4.30 :question:

Hehe, w zasadzie to mógłby, bo czasem mi robi takie numery, że wstaje o 4.30 :o , ale JESZCZE go nie zabieram ;)

Dzięki za komentarze. Cień na dole na zdjęciu jaszczurki tez mi przeszkadza, ale nic nie robiłam z tym zdjęciem (prócz zmniejszania i wyostrzenia), bo gdybym ucięła z którejkolwiek ze stron to straciłoby swój urok (tam gdzie cień ucięłabym łapę np. ;) ).

Melanie------
Początkujący

49-54
ladne makro :)

kaska_s
Początkujący

Witam!

Długo mnie nie było, co wynikało z braku czasu. Fotografuję ostatnio dużo, teraz jestem chwilowo a Anglii (do września) a tu zimno, wieje i pada. Jak do tej pory jeden dzień był słoneczny:/ Pogoda nie nastraja pozytywnie, co widać na zdjęciu zrobionym z filtrem Infrared (chciałam uchwycić wiatr, chyba mi się udało?) Wrzucam kilka zdjęć, proszę o opinie. Widzę dużo nowych Waszych fotek, większość to bardzo dobre zdjęcia, ale o tym to już w Waszych galeriach. Pozdrawiam!