Podziel się wrażeniami!
Witam wszystkich serdecznie,
Planowałem przesiąść się z mojej wysłużonej A99 na nową A7III. Jednakże budżet nie pozwala na jednoczesny zakup A7III wraz z obiektywem Sony 200-600 G F5.6-6.3 (głównie fotografuję dziką przyrodę). Posiadam parę obiektywów Tamrona ale głównie zależy mi na obiektywie 150-600 F5.0-6.3 w wersji G1.
Stąd pytanie - czy ktoś przećwiczył albo ma potwierdzone informacje, że taki obiektyw będzie działał z adapterem LA-EA4 lub LA-EA5 i jak będzie działał? Chodzi o szybkość pracy AF, dostępność trybów itp.
Nie chciałbym pozostać z nową A7, której nie będę mógł wykorzystać...
Z góry dziękuję za pomoc.
Rozwiązane! Idź do rozwiązania.
Witam,
Obiektyw będzie kompatybilny – AF nie będzie działał tak dobrze jak z natywnymi obiektywami, ale można śmiało robić zdjęcia. Sugeruję raczej wybór między LA-EA3 a LE-EA5, 4-ka będzie pracować znacznie wolniej. 3 i 5 wykorzystają natomiast detekcję fazy na matrycy aparatu.
Pozdrawiam
Witam,
Obiektyw będzie kompatybilny – AF nie będzie działał tak dobrze jak z natywnymi obiektywami, ale można śmiało robić zdjęcia. Sugeruję raczej wybór między LA-EA3 a LE-EA5, 4-ka będzie pracować znacznie wolniej. 3 i 5 wykorzystają natomiast detekcję fazy na matrycy aparatu.
Pozdrawiam
Wielkie dzięki za szybką i pozytywną odpowiedź.