Podziel się wrażeniami!
Witam
Zakupiłem kilka dni temu tytułowy sprzęt i potrzebuję pomocy w jak najlepszej konfiguracji. Oczywiście soundbar z tv połaczony jest poprzez hdmi eArc odpowiednim szybkim kablem. Większość już zrobiłem ale nie daje mi spokoju jedna z funkcji, nie wiem jak powinna zostać ustawiona. Moje obecne ustawienia to: Głośnik- system audio, Priorytet systemu audio - włączony, synchronizacja A/V - wyłączona, Tryb eARC - automatyczny, Cyfrowe wyjście auto - Automat 1, wyjscie dolby digital plus - dolby digital plus. No i pozostaje ostatnia opcja: tryb przekazywania. Czy powinienem ustawić na "wyłącz" czy też wybrać automat tj. "przekazuj sygnały audio automatycznie. Sygnały DTS itp."?? Jestem laikiem, a chciałbym jak najlepiej skonfigurować system. Będę wdzięczny za pomoc w konfiguracji i ew. sugestie odnośnie ustawień.
Rozwiązane! Idź do rozwiązania.
Możesz zostawić automat, ta funkcja odpowiada za przesyłanie 4, HDR, Dolby Vision, przez soundbar do telewizora. Przyda Ci się jeśli planujesz np. konsole połączyć z soundbarem a soundbar 1 kablem HDMI z telewizorem. To tzw. "passthrough"
Możesz zostawić automat, ta funkcja odpowiada za przesyłanie 4, HDR, Dolby Vision, przez soundbar do telewizora. Przyda Ci się jeśli planujesz np. konsole połączyć z soundbarem a soundbar 1 kablem HDMI z telewizorem. To tzw. "passthrough"
Bardzo dziękuję za pomoc!