Podziel się wrażeniami!
Witam.
Od 2 godzin mam wreszcie moją wyczekaną alfę 300. Jestem absolutnie i totalnie osobą początkującą i zieloną w tym temacie, ale mam nadzieję szybko się rozwijać. Będę wklejać tu co jakiś czas moje prace i proszę o konstruktywną krytykę.
Pstryknęłam parę fotek testowych, ale jak będę miała ciekawsze "obiekty" to wrzucę.
Oba kaktusy na duże plusy
kaktusy ładne
listki też ładne
takie tam widoczki - lubię taką zieleń
10 calkiem calkiem ) Ja jednak mysle aby zdecydowac sie na wstawianie swoich zdjec do internetu najpierw nalezaloby przeczytac pare ksiazek na ten fotografowania. Dlatego tez proponuje ksiazke National Geographic - mi pomogla wiec mysle ze Tobie tez Mozecie sie ze mna nie zgadzac ale ja to wlasnie w taki sposob widze.
O kurka :smileyredface: nie wiedziałam że jest tak źle. Tym bardziej że parę książek NG jest mi znane, co więcej, wydawało mi się że staram się stosować to porad. A fotki wystawiam dla konstruktywnej krytyki, a opinie że fajne czy niefajne to dla mnie zdecydowanie za mało. Chciałabym żeby ktoś wskazał błędy i zauważył czasem jakieś zalety (jeżeli takowe będą)
polecam sprawdzenie wiadomosci prywatnej
Dzisiaj na tapecie - straszny zwierz
Wklejam moją pierwszą próbę HDR, program Photomatix Pro 3. Temat nie porywający, znany z pierwszego zdjęcia - widok za oknem. Sama nie wiem co o tym sądzić. BAAArdzo proszę o komentarze, porady itp.
No i OK http://klubkm.pl/forum/images/smilies/thumbsup.gif Pierwsze koty za płoty. Osobiście nie jestem zwolennikiem tego typu obróbek, manipulacji czy jak to nazwać... A że sam nie jestem orłem w tym temacie to nie komentuje. Efekty i owszem są świetne ale ja wolę zabawę z filtrami i tradycyjne metody. Żeby móc się swobodnie wypowiadać w tej kwestii też testuję Photomatixa. Czas pokaże co przyniesie przyszłość.
Dzięki . Tak mi się spodobała zabawa HDRami, że pstryknęłam jeszcze zachód słońca. Obiecuje, że następnym razem znajdę ciekawszą panoramę. A "przerysowany efekt jest zamierzony"