Podziel się wrażeniami!
Witam wszystkich
Stwierdziłem że czas założyć galerie
Na początku Sabinka ustrzelona flintą
Sabinka.jpg
Czekam na opinie
Message was edited by: Szczupic
ostatnie fajne foto
No to zaczynamy moją opowieść o Norwegii
Wystartowaliśmy z Pyrzowic a wylądowaliśmy w Torp-Oslo.
Na miejscu przywitał nas deszcz :smileyevil:
Po szybkiej przesiadce do pociągu ruszyliśmy w głąb Norwegii
Późnym wieczorem dotarliśmy do Dombås na miejscu szybkie znalezienie miejsca w lesie na rozbicie namiotów i spać
Rano obudziło nas słoneczko więc po śniadaniu i ustaleniu miejsca docelowego wyruszyliśmy w stronę głównej drogi łapać stopa
Celem była droga Troli Trollstigen
DSC01662.jpg
Na szczycie zostaliśmy na noc
DSC01690.jpg
Następnego dnia rano obudziło nas stadko samotnie maszerujących krów
DSC01698.jpg
Po śniadanku wyruszyliśmy do Valldal by pierwszy raz zobaczyć fiord a dokładniej Norddalsfiord Wykupiliśmy bilety na prom by dostać się do Geiranger lecz gdy ruszaliśmy zaczęło lać
DSC01726.jpg
Na miejscu obiadek i poszukiwanie miejsca na nocleg
Miejscówkę znaleźliśmy świetną i rano po wyjściu z namiotów mieliśmy takie widoki
DSC01767.jpg
Cdn…
Znaczy - fiordy Wam z ręki jadły... a widoki są równie piękne, jak te, które pokazuje Tomek
Droga trolli, jak na razie, najlepsza
Masz moze inny kadr tego Trollstigen? Bo miejsce naprawdę świetne, tylko kadr dla mnie wydaje się być średnim.. Ogólnie widze wyprawa udana
Ja nie mogę ale zajefajne ujęcia Tylko szkoda Kubuś że brak danych EXIF. Dla mnie jako świerzaka byłyby bezcenne. 115 podoba mi się strasznie
Ciekawie opisane jak na razie i czekam na następne części.
Co do zdjęć to 115 i 118 najbardziej mi się podobają. I ta krówka z kolczykami mnie zauroczyła Widać że rano bo ładnie uczesana, umalowana aż błyszczy.
paderewa napisał(a):
Tylko szkoda Kubuś że brak danych EXIF. Dla mnie jako świerzaka byłyby bezcenne. 115 podoba mi się strasznie
Tadeusz napisał(a):
paderewa napisał(a):
Tylko szkoda Kubuś że brak danych EXIF. Dla mnie jako świerzaka byłyby bezcenne. 115 podoba mi się strasznie
Myślę, że exify zostały zjedzone przez program SNS-HDR - przy obróbce...
Tadeusz napisał(a):
paderewa napisał(a):
Myślę, że exify zostały zjedzone przez program SNS-HDR - przy obróbce...
Kuba, na 121 jacyś turyści Ci wleźli w ten piękny kadr
Kto się bał wejść i robił zdjęcie?
Piękne te serpentyny (119), ale trzeba się najeździć...