Podziel się wrażeniami!
Dzis mam wreszcie troche czasu zeby cos dodawac normalnie-bo od zakupu czasu mineło troche ale mało czasu na focenie miałem ale cos tam pstrykalem wiec starsze z poczatku mozecie ocenic-przyjme krytyke na klate
krzyho4 napisał(a):
chyba ze pomiar swiatla miales punktowy
cos innego
63 mi się bardzo podoba
zawsze mam pomiar światła punktowy-
Jeśli "zawsze". to "nie zawsze" daje to dobry efekt. Rodzaj pomiaru światła należy dostosować do motywu (chyba, że masz zewnętrzny światłomierz - wtedy mierzysz dokładnie, to co chcesz - ew. pomiar punktowy, ale ustawienia manualne - ale czy zawsze jest na to czas?).kuraq dzieki
Jeśli "zawsze". to "nie zawsze" daje to dobry efekt. Rodzaj pomiaru światła należy dostosować do motywu (chyba, że masz zewnętrzny światłomierz - wtedy mierzysz dokładnie, to co chcesz - ew. pomiar punktowy, ale ustawienia manualne - ale czy zawsze jest na to czas?).Tadeusz napisał(a):
zawsze mam pomiar światła punktowy-
63. fajne , reszta do bani; - 62 leci w prawo;-61 perspektywę też trzeba wyprostować bo przy takiej ogniskowej i centralnym kadrze trapez jak nic będzie
Rutek68-dzieki za wypowiedzenie sie
62-faktycznie ze leci,ale juz nie bede podmianki robic
a 61-tak mi sie podoba jak wstawilem,ale oczywiscie przyjalem informacje
pozdrawiam
czyli jak miec lepiej ustawic?czy to dosc dziwne pytanie?albo pewnie z czasem to opanuje
Tadeusz napisał(a):
W fotografii ustawienie czegoś "na stałe" się nie sprawdza... to mniej więcej tak, jakby w samochodzie ustawić na stałe np. 2 bieg i tak jeździć - niby się da...)
61 troche ciemnawo
62 jak juz powyzej wspomniano -krzywo
63 podoba sie