Podziel się wrażeniami!
Witam,
Stawiam pierwsze kroki w fotografii. Uczę się z poradników, for internetowych oraz książek.
Ostatnio przeglądałem jak fotografować krople Mam alfe 200 z kitem 18-70. W przyszłości jak określę w jakiej fotografii czuję się najlepiej dokupię sobie inne szkła, ale na to przyjdzie czas.
Proszę o opinie na temat zdjęcia kropli które zrobiłem. Wiem że rewelacji nie ma ale chciałbym wiedzieć jakich błędów unikać na przyszłość żeby uzyskać dobry efekt. Nie posiadam obiektywu makro.
Aniqa, doslav, Starosta
Dziękuje bardzo za komentarze
Dziś wyszedłem sobie połazić z aparatem, nawet nie miałem pomysłu na fotki - stwierdziłem że jak coś fajnego zobaczę to pstryknę.
I w ten sposób okazało się że popełniłem zdjęcie 64, które chyba jak dotąd jest moim najlepszym w galerii
Dziś miałem okazję zobaczyć jak wygląda studio oraz przyglądać się pracy w studio. Dzięki uprzejmości mogłem przez kilka godzin korzystać z niego do woli tak że grzechem było by nie wykorzystać takiej szansy. Wrażenia świetne.
cd..
cd..
cd..
...
to teraz będę marudzić
66 - fajne zdjęcie, podoba mi się pomysl i wykonanie
67 - ładnie oświetlone, podoba mi się kadr i kolorystyka, tylko niestety mina modelki nie bardzo...
68 - tutaj szkoda, że oczy modelki nie załapały się w GO, przymknęłabym trochę przysłonę.
69 - strasznie nienaturalnie ułożona głowa modelki przyprawia mnie samą o ból głowy...
70 - znowuż sztywno. i o ile ucieta lewa ręka nawet tu pasuje, o tyle ucięty lewy lokieć bardzo mnie drażni.
71 - ładne światło i kolorystyka. zdjęcie bez zarzutów.
72 - podejrzewam, ze cień został ujęty celowo, ale mnie niestety rozprasza.
73 - fajne zdjęcie. jedyne czego by się przyczepiła to dloni modelki - na Twoim miejscu poprosiłabym, żeby wsunęła je głęboko do kieszeni spodni - wyglądałaby bardziej zawadiacko i pewnie siebie - co fajnie współgrałoby z szelkami i kapeluszem
74 - jakieś cienie nieładne na twarzy modelki powychodziły...
75 - na nie. kobiety w za dużej koszuli potrafią wyglądać świtnie, pod warunkiem, że mają idealną figurę i dobrze się ustawią. niestety tutaj modelka wygląda bardzo niezgrabnie. no i makijaż ust mi nie odpowiada, za bardzo bije po oczach.
76 - zdecydowanie podoba się
colorful dziękuje za bardzo rzeczowe podejście
naprawdę miło mi za komentarze oraz wizytę.
Dziękuję
Mi najbardziej spodobały się 66,71 i 76
Aniqa napisał(a):
Mi najbardziej spodobały się 66,71 i 76