Podziel się wrażeniami!
Witam,
Stawiam pierwsze kroki w fotografii. Uczę się z poradników, for internetowych oraz książek.
Ostatnio przeglądałem jak fotografować krople Mam alfe 200 z kitem 18-70. W przyszłości jak określę w jakiej fotografii czuję się najlepiej dokupię sobie inne szkła, ale na to przyjdzie czas.
Proszę o opinie na temat zdjęcia kropli które zrobiłem. Wiem że rewelacji nie ma ale chciałbym wiedzieć jakich błędów unikać na przyszłość żeby uzyskać dobry efekt. Nie posiadam obiektywu makro.
pozostaje mi zabrać się za fotografowanie mojej żony
KONIECZNIE !
będziesz w Radomiu na airshow ?
29 sierpnia kumpela z pracy zaprosiła mnie na ślub i wesele miałem być ale wiadomo na wesele idę. Co lepsze ojciec panny młodej jest pilotem i też miał być na air show ale siła wyższa
Postaramy sie z małżonką zawitać na jakieś inne spotkanie bądź plener gdyż alfa 200 jest naszym prezentem ślubnym i jak to ona twierdzi - lustro jest NASZE a nie TWOJE
Edytka
Saturacje sam zdejmowałeś czy tak wyszło ? bo blada jest koleżanka jakaś i te kolorki takie nijakie
saturacja była zdejmowana
45 i 47, na 46 przez to światło mina wyszła jakaś taka niewyraźna
kolorystyka jakoś mi nie przypadłą do gustu niestety, ale gusta są różne
Bubu, Michał - dzięki za komentarze.
Kolorystyka rzecz gustu, mi bardzo podobają się blade kolory w portretach, w ogóle zdjęcia ze zdjętą saturacją mają coś w sobie (może akurat moje nie mają )
kolejne...
To juz znacznie ładniejsze , ewentualnie mozna by się było pokusic o lekki cień na całej twarzy.