anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dołącz teraz - stań się częścią naszej społeczności!

krzyho4 .- pożegnanie

krzyho4
Początkujący

krzyho4 .- pożegnanie

:c37

371 ODPOW. 371
profile.country.en_GB.title
Monty-----
Poszukiwacz

..cholera...a mi to na dno oceaniczne wyglada :c34

BTW...Czemu nie jotpeg? :rolling_eyes:

profile.country.pl_PL.title
Bertone.
Poszukiwacz

44 - szare :?
45 - ciekawie wyszło - szkoda , że mała fotka ;)

__________"Niewiele rzeczy przybliża świat tak, jak czyni to fotografia. Dzięki niej odległe miejsca i ludzie stają się bliscy, a nasze życie bogatsze"__________
krzyho4
Początkujący

:c37
Monty , Bertone - dziekowac

teraz takie widoczki z okolic , zapraszam do krytykowania ;)

Monty-----
Poszukiwacz

46&48-ladne,soczyste.

Troche tylko niebo zaszumione...ISO?Kompresja? :c18

Gadaj :c34

profile.country.pl_PL.title
Bertone.
Poszukiwacz

widokowo - to tylko 46 :thumbsup:

__________"Niewiele rzeczy przybliża świat tak, jak czyni to fotografia. Dzięki niej odległe miejsca i ludzie stają się bliscy, a nasze życie bogatsze"__________
marszal-----
Początkujący

Kolega czytał kiedyś o czymś takim jak reguła trójpodziału :question:
jeżeli nie to proszę - http://www.fotografuj.pl/Article/ABC_ko ... ialu/id/60
Tak poza tym to ok :thumbsup:

krzyho4
Początkujący

Monty co chcesz wiedziec pytaj :thumbsup:
Bertone dzieki

krzysiekk99 napisał(a):

Kolega czytał kiedyś o czymś takim jak reguła trójpodziału :question:
jeżeli nie to proszę - http://www.fotografuj.pl/Article/ABC_ko ... ialu/id/60" target="_blank" target="_blank" target="_blank" target="_blank" target="_blank
Tak poza tym to ok :thumbsup:

sorry nie czytalem :c20 , a mozesz mi podpowiedziec co tu mozna na 3 podzielic :c18 :c34

marszal-----
Początkujący

krzyho4 napisał(a):

sorry nie czytalem :c20 , a mozesz mi podpowiedziec co tu mozna na 3 podzielic :c18 :c34

Oczywiście ze mogę

"Podczas fotografowania krajobrazu warto więc kadrować w taki sposób, aby horyzont znalazł się na jednej z linii podziału, natomiast główny element pejzażu (drzewo, budynek, człowiek etc.) dobrze jest umieścić w mocnym punkcie."

Niebo 1/3 zdjęcia, drzewa 2/3. :c34 ;)

.cezar.
Początkujący

krzysiekk99 napisał(a):

krzyho4 napisał(a):

Oczywiście ze mogę

"Podczas fotografowania krajobrazu warto więc kadrować w taki sposób, aby horyzont znalazł się na jednej z linii podziału, natomiast główny element pejzażu (drzewo, budynek, człowiek etc.) dobrze jest umieścić w mocnym punkcie."

Niebo 1/3 zdjęcia, drzewa 2/3. :c34 ;)

Jeżeli już dzielisz się z kolegą książkową mądrością, to warto czytać ze zrozumieniem. W zacytowanym zdaniu zwróć uwagę na dwa elementy: "...warto więc kadrować..." i "...dobrze jest umieścić...". Co to oznacza sam sobie odpowiedz. Nie znam się na landszaftach, ale wydaje mi się, że trój-podział o którym piszesz nie jest jakąś sztywną regułą i nie zawsze trzeba się do niego ściśle stosować. Na tym forum jest kilka osób które w tym temacie "zjadły zęby" i pewnie wypowiedzą się z chęcią.
pzdr

marszal-----
Początkujący

krzysiekk99 napisał(a):

ale wydaje mi się, że trój-podział o którym piszesz nie jest jakąś sztywną regułą i nie zawsze trzeba się do niego ściśle stosować

Oczywiście ze nie, przecież ja nikomu nie każe stosować tej reguły :shock: . Zapytałem czy kolega zna ta regule bo warto ja stosować dla uzyskania lepszego efektu. pozdrawiam :c10