Podziel się wrażeniami!
Witam wszystkich forumowiczów,jest to mój pierwszy post na tym forum i chcialbym wam pokazać kilka moich zdjeć zrobionych 390
Zachęcam do komentowania, konstruktywna krytyka mile widziana.
Cześć
Fot.1 - Podciągnij kontrast i wyostrz fotkę następnym razem i będzie lepiej
Fot.2 - Podobnie jak wyżej ...
Fot.3 - Zdjęcie i już - niczym się nie wyróżnia
Fot.4 - Nie było ładniejszego tego liścia ?
Fot.5 - Chyba za ciemne tak na moje oko
Życzę jak najlepszych kadrów - powodzenia
Pozdrawiam
Dzieki za rady.
Fot.4 - Nie było ładniejszego tego liścia ?
cześć
6 czarna plama na pół kadru.
Pozdrawiam.
A teraz?
Staraj się nie dzielić kadru w połowie. Zdecydowanie lepiej wyszła fotka z mniejszą ilością tej niby "plamy"
moja wersja
Początki jak to początki... bywają trudne. Tak szczerze i brutalnie to nic ciekawego nam tu nie pokazałeś ale nie poddawaj się. Pamiętaj, że jeśli już robisz zdjęcia przedmiotom, które widzimy codziennie (kot, liść) to staraj się nam pokazać w inny sposób niż my na to patrzymy. Inaczej mówiąc zrób coś z niczego. Każdy przedmiot jest w jakimś względzie piękny ale trzeba go odpowiednio pokazać czego się niestety trzeba z czasem nauczyć. Praktyczne porady dostałeś od kolegów powyżej. Poczytaj trochę poradniki i czekamy na następne próby
Dziekuje wszystkim za rady,ale także za krytyke,która jest bardzo potrzebna w moim przypadku.
Kotki - ładne zwierzaki, ale czemu je tak z góry traktować? Byłoby chyba dużo przyjemniej się oglądało, gdybyś się zniżył do ich poziomu
Brzoza... jedyne co mogę powiedzieć, to że albo było bardzo niskie słońce, albo balans bieli poszedł na spacer... poza tym nic ciekawego.
Liść - tu już robi się ciekawie... ale znów szkoda, że nie cały i nie sam, bo bardzo ładnie się prezentuje na tle tej oszronionej? trawy.
Widoczek - sympatyczny, choć ciachnął bym tak połowę tego cienia z dołu i wystemplował te listki co z lewej strony na tle nieba włażą na fotkę.
No to jeszcze kilka.