Podziel się wrażeniami!
Witam, swoją przygodę z forum chciała bym zacząć od wstawieniu kilku zdjęć. Nie są specjalnie wymyślne ani udane, lecz ciąglę się uczę i czekam na wszelkie sugestie.
Konkretnie bawię się Sony Alpha 300, którą mam od końca stycznia i wciąż ją "zgłębiam"
Zdjęcia robię standardowym kitem 18-70 i Heliosem 44-2
najbardziej koraliki mi się spodobały,bardzo ciekawie wyszły
56 - niby popsute pokrętło ostrości a całkiem udane zdjęcie
56 całkiem fajnie wyszło, no i 51:)
narazie wszyscy sa za 56 i ja rowniez ;D
Taka mała streetowa próba
56 - widzę, że był jaki pomysł, ale chyba nie do końca go wykorzystałaś - duża pusta przestrzeń u dołu trochę jakby zaburza kompozycję. Nie byłoby lepiej w poziomie?
57 - dobrze uchwycony moment
58 - panoramowanie zdecydowanie nieudane - łódź wyszła nieostra. Poćwicz trochę i będzie lepiej
59 - jakoś mnie nie przekonuje. Przez dłuższą chwilę zastanawiałem się co jest tematem tego zdjęcia i czemu akurat płatki są w kolorze. Dopiero później wyłowiłem z cienia siedzącą postać. Gdyby ta postać była bardziej wyraźna, byłoby moim zdaniem ciekawiej
Ale... za to róża na 54 bardzo interesująco wyszła
dzięki za koment i wskazówki, z panoramowaniem jeszcze poćwiczę, to były moje pierwsze tego typu foty
Koraliki jak najbardziej na plus
Jeśli chodzi o łódź - faktycznie ostry jest tylko tył (a i to nie do końca) - dobrze byłoby gdyby cała zmieściła się w ostrości
Próba streeta - może to wina oglądania zdjęcia w pokoju z ostrym słońcem ale jakos nie bardzo widać co tam jest w głębi. Choć sam temat wydaję się ciekawy i fotogeniczny
57 - strzał w dobrym momencie
Generalnie, jak zwykle zadowolonym z wizyty
57
Bardzo ładnie wyszło.
oprocz koralikow najbardziel przypadla mi do gustu kaczka
w streecie natomiast przeszkadzaja mi te platki w kolorze, ale brawo za probe