Podziel się wrażeniami!
Witam!
Obserwuję forum od dłuższego czasu. H5 jest pierwszym cyfrowym aparatem, który posiadam (a posiadam go od 2 lat). Fotografia to teraz takie moje małe hobby:) Do profesjonalizmu długa droga (nie ten czas i nie ten sprzęt ), ale od czegoś trzeba zacząć... Liczę na Wasze komentarze, sugestie i z góry dziękuję
cd.
Ustawienia są różne, można zobaczyć na exif'ach
Witam i dziękuję za pamięć
Obiecałam nieporadnej, że wrzucę zdjęcia robione z lampą z dyfuzorkiem własnoręcznej roboty i bez niego.
gratuluje pomysłu na dyfuzor. Bardzo ciekawe no i efekty widać na fotkach.
Dziś prawie cały dzień spędziłam na spacerkach z małym i nawet troszkę udało mi się popstrykać. Tradycyjnie, proszę o opinie
i łabądek
A gdzie fotencja dyfuzora a'la kaska_s
Zacznę od łabędzi
41 - nie rzuca na kolana, bo i kadr taki sobie i prześwietlone trochę
42 - tu już dużo lepiej, tylko dla mnie za ciasno po lewej a za szeroko po prawej, łabędź patrzy się w lewo wiec po co jej tyle miejsca po prawej no i ogon wiadomo ważna rzecz
na zdjęciu powinien znaleźć się
a teraz rarytaski
38 - bardzo ładny zachód, horyzont poprawnie umieszczony, tylko skorzystaj z dobrodziejstw stempelka i pozbądź się drzewa po lewej lub przytnij lewą stronę i górę tak by zachować proporcję
39 - bardzo ładne makro
40 - ładny kadr, bardzo mi się podoba
ci.nek dziękuję za opinię
Upsssssss! Obiecanki cacanki... :smileyredface: To mój dyfuzorek
Patrze na Twoje zdjęcia i jeden ogólny winosek - umieszczasz główny motyw zbyt często w centrum kadru.
Fajny dyfuzor, pamiętaj że zabiera on trochę światła więc wypada korekcję lampy na + wprowadzić kiedy używasz dyfuzora.
Pozdrawiam,
Lajam
spoko wykonanie myślałem że pójdziesz na łatwiznę i wykorzystasz pudełko po maśle