anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dołącz teraz - stań się częścią naszej społeczności!

Amatorsko:)_H5

kaska_s
Początkujący

Amatorsko:)_H5

Witam!

Obserwuję forum od dłuższego czasu. H5 jest pierwszym cyfrowym aparatem, który posiadam (a posiadam go od 2 lat). Fotografia to teraz takie moje małe hobby:) Do profesjonalizmu długa droga (nie ten czas i nie ten sprzęt ;) ), ale od czegoś trzeba zacząć... Liczę na Wasze komentarze, sugestie i z góry dziękuję :)

70 ODPOW. 70
kaska_s
Początkujący

Ustawienia są różne, można zobaczyć na exif'ach

nieporadna
Początkujący

Witam i dziękuję za pamięć :D
Obiecałam nieporadnej, że wrzucę zdjęcia robione z lampą z dyfuzorkiem własnoręcznej roboty i bez niego.

:smileyredface:
Różnicę widać gołym okiem. A ja dalej nie znalazłam czasu na zrobienie dyfuzorka :( Dwójka dzieci, przeprowadzka i powrót do pracy nie zostawiają mi za wiele czasu dla siebie :(
Mogłabyś zapodać link do jakiejś stronki z tym dyfuzorem?

ci.nek
Początkujący

gratuluje pomysłu na dyfuzor. Bardzo ciekawe ;) no i efekty widać na fotkach.

kaska_s
Początkujący

Dziś prawie cały dzień spędziłam na spacerkach z małym i nawet troszkę udało mi się popstrykać. Tradycyjnie, proszę o opinie :)

kaska_s
Początkujący
ci.nek
Początkujący

A gdzie fotencja dyfuzora a'la kaska_s :question:
Zacznę od łabędzi
41 - nie rzuca na kolana, bo i kadr taki sobie i prześwietlone trochę ;)
42 - tu już dużo lepiej, tylko dla mnie za ciasno po lewej a za szeroko po prawej, łabędź patrzy się w lewo wiec po co jej tyle miejsca po prawej ;) no i ogon wiadomo ważna rzecz ;) na zdjęciu powinien znaleźć się :)
a teraz rarytaski ;)
38 - bardzo ładny zachód, horyzont poprawnie umieszczony, tylko skorzystaj z dobrodziejstw stempelka i pozbądź się drzewa po lewej lub przytnij lewą stronę i górę tak by zachować proporcję
39 - bardzo ładne makro
40 - ładny kadr, bardzo mi się podoba :)

kaska_s
Początkujący

ci.nek dziękuję za opinię :)

Upsssssss! Obiecanki cacanki... :smileyredface: To mój dyfuzorek

profile.country.PL.title
Lajam.
Expert

Patrze na Twoje zdjęcia i jeden ogólny winosek - umieszczasz główny motyw zbyt często w centrum kadru.

Fajny dyfuzor, pamiętaj że zabiera on trochę światła więc wypada korekcję lampy na + wprowadzić kiedy używasz dyfuzora. :)

Pozdrawiam,
Lajam

ci.nek
Początkujący

spoko wykonanie ;) myślałem że pójdziesz na łatwiznę i wykorzystasz pudełko po maśle :)