- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś nieodpowiednią zawartość
Kupiłem tv XR-55X94J tydzień temu i wszystko byłoby OK ale minusem jest pikselizacja na kanałach kablowych UPC przy korzystaniu z karty CI+. Pojawia się niespodziewanie w różnych sytuacjach. Nawet na kanałach niekodowanych np. TVP1 też jest. Czasami po porannym uruchomieniu (cała noc standby) nic nie można oglądać. Trzeba wyłączyć tv z zasilania. Mam trzy karty w domu, na różnych tv (Samsung full HD, Panasonic 4k) ale w nich pracują OK. Nie pomaga zmiana kart, reset tv do ustawień początkowych, zmiany ustawień.
Spotkał się ktoś z taką sytuacją w tym tv i czy jest na to jakaś recepta?
Rozwiązane! Idź do rozwiązania.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
a to nie jakas stara ze stycznia?
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
Tak to jest chyba z 26 stycznia , więc nowa. Poprzednia była chyba w połowie listopada 2021 😉
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
Ja dzwoniąc dzisiaj dostałem informację od support sony że aktualizacja eliminująca klatkowanie ma sie pojawić 15-16 luty.Panowie ale mam też pytanie kolega kupił 95j,tv zainstalował w trybie podstawowym a nie google tv ponieważ ma oprogramowanie PKG6.3790.0473 zrobił to z premedytacją bał się że jak zainstaluje tv w trybie google tv(tv musi być podłączony do internetu) to telewizor sam z automatu bez jego zgody zainstaluje najnowsze oprogramowanie które powoduje klatkowanie czy ktoś może pamięta jak to wygląda? i czy da radę to jakoś zrobić bo ja za bardzo nie pamiętam jak instalowałem tv w trybie google tv czy się sam bez mojej wiedzy zaktualizował.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
W każdym bądź razie w XH9096 jest wybór czy chcesz przeprowadzić aktualizację, raczej nie spotkałem się, a mam telewizory Sony od kilkunastu lat, żeby sam sam się zaktualizował. No chyba że zaznaczę automatyczne aktualizacje, ale i tak finalnie pyta czy zainstalować pobraną aktualizację.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
Kurde tak szukam w w swoim menu gdzie wyłączyć aktualizację i nie widzę, mam tylko aktualizacja oprogramowania ale tam mi tylko wyszukuje czy jest nowa aktualizacja i mam też automatycznie sprawdzaj dostępność aktualizacji ja mam to na off czy jest gdzieś indziej coś jeszcze?
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
Jak masz na off sprawdzanie to telewizor sam się nie zaktualizuje, nawet nie będziesz wiedział że wyszła jakaś. No chyba że wejdziesz na sony.pl i sprawdzisz.😁. Ja miałem sprawdzanie zaznaczone i jak telewizor pobrał i wyskoczyła informacja że aktualizacja jest gotowa do instalacji to jest opcja odłóż na później czy jakoś tak albo zainstaluj. Odłożyłem, wszedłem w ustawienia i odznaczyłem sprawdzanie i nawet pobrana wisiała ileś czasu bo zapomniałem o niej, i nic mi nie przypominało.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
stanley50 Dzięki przekaże koledze że może w pełni zainstalować google tv ale jest tak ze....y że nie wiem czy się odważy boi się klatkowania jak u mnie wmówił sobie że mu się tv sam zaktualizuje a mówiłem mu żeby nie kupował sony jak chce kartę cam.Ale co by nie mówić jak dla mnie 95j pod względem obrazu bije na głowę 94j.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
Cześć Kolego. I ci masz aktualizację? Ktoś coś dostał?
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
U mnie aktualizacji brak - podobno miała być 14 lub 15-16 lutego. Czyli nadal czekamy 😞
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
dzisiaj nic nie ma