- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś nieodpowiednią zawartość
Kupiłem tv XR-55X94J tydzień temu i wszystko byłoby OK ale minusem jest pikselizacja na kanałach kablowych UPC przy korzystaniu z karty CI+. Pojawia się niespodziewanie w różnych sytuacjach. Nawet na kanałach niekodowanych np. TVP1 też jest. Czasami po porannym uruchomieniu (cała noc standby) nic nie można oglądać. Trzeba wyłączyć tv z zasilania. Mam trzy karty w domu, na różnych tv (Samsung full HD, Panasonic 4k) ale w nich pracują OK. Nie pomaga zmiana kart, reset tv do ustawień początkowych, zmiany ustawień.
Spotkał się ktoś z taką sytuacją w tym tv i czy jest na to jakaś recepta?
Rozwiązane! Idź do rozwiązania.
Zaakceptowane rozwiązania
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
Dzisiaj na Facebooku ktoś pisał, że w USA coś się pojawiło: https://www.facebook.com/groups/769301263827199/permalink/1117937695630219/
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
Telewizor zaktualizowany dzięki uprzejmości Pani z supportu Sony która podlinkowała na meila Soft.
Niebawem ma pojawić się na stronie.
20 minut pracy bez PIKSELOZY oby tak zostało.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
Tutaj jest link do pobrania aktualizacji dla Modeli XR-55X90J i podejrzewam innych modeli z tej serii.
https://tv.update.sony.net/OND/2021/eu/main/PS211722/sony_atvotafull_2020_1605660100_eua_auth.zip
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
Widzę że niczym się nie różni ten tv od xh9096 który posiadam, pewnie są to serie telewizorów nie radzące siebie z modułami Cam, u mnie wymiana płyty głównej rozwiązała problem, w moim problem się pojawił po 10 miesiącach od kupna.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
Mam ten sam model od jakiegoś tygodnia i też zmagam się z tym efektem pikseli, na razie kablówka zaleca przetrzeć suchą szmatką chip, a jak nie pomoże, mam przyjść do biura aby serwis sprawdził kartę.. ale kto wie, czy to problem z kartą, czy z tv, czas pokaże.
Dodatkowo wczoraj w HBO GO obraz w trakcie oglądania filmu robił się chwilami mniejszy, innym razem większy.. zobaczę dziś, czy to błąd aplikacji, czy kolejny problem
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
Dzisiaj był technik z UPC. Przyniósł najnowszą kartę CI+ chyba model 5.3. Taka sugestia była odnośnie modelu A90J. Nic to nie dało. Pikselizacja na nowej karcie nadal występuje. Teraz chyba zostaje wizyta serwisu Sony albo czekanie na nowszy soft.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
Soft nic nie pomoże, serwis Sony i wymiana płyty głównej albo wymiana na inny w sklepie w ramach rękojmi i niezgodności towaru z umową jeżeli kupiony parę dni temu.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
Ja posiadam 65x90j i też mam pikselowanie jak wsadzony jest moduł UPC. Podobno grudniowa aktualizacja ma naprawić problem współpracy z modułami ci+. Nawet w UPC wiedza o problemie z telewizorami Sony na androidzie.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
Pocieszyliście mnie, że jednak problem dotyczy dużej ilości modeli TV, a nie tylko mojego XH90. W moim przypadku pikseloza jest na kanałach odbieranych przez moduł CI Canal+.
Ewidetnie coś schrzanili w ostatniej aktualizacji softu.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
Pojawił się najnowszy soft 6.4284 ale nic się nie poprawiło 😞
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
Witam, posiadam XR-50X90J z modułem CI od Inea w Poznaniu, tez mam problem z pikselozą, z aktualnym softem który wyszedł dzisiaj nie ma żadnych zmian z pikselami, jak były tak są, w piątek przyjadą fachowcy z serwisu Sony z nową płytą, oby pomogło, bo szczerze mówiąc mam już tego TV dość, kupiłem go dokładnie 9 września,
Rafał
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
Podejrzewam, że wymiana płyty jest jedyną możliwością powrotu to wcześniejszej wersji oprogramowania (bez pikselozy). Sprawdź proszę jaką masz wersję oprogramowania przed wymianą i po, ok? Dzięki.
- « Poprzedni
- Następny »