Podziel się wrażeniami!
Witam.
Borykam się z problemem. Posiadam amplituner STR-DH790,ostatnio dokupiłem słuchawki Wh 1000xm4. Próbuję sparować słuchawki z amplitunerem., ale. ku mojemu zdziwieniu pojawia się komunikat, że nie znaleziono urządzenia.
W opisie technicznym nie znalazłem informacji o bluethoot czy jest to tylko odbiornik, czy również nadajnik . Wiem, że słuchawki obsługują format A2DP Oraz AVRCP. Może przyczyną braku łączności jest brak tych formatów w amplitunerze?
Wszystko działa prawidłowo. STR-DH790 ma WEJŚCIE bluethoot, czyli umożliwia odtwarzanie muzyki z urządzeń mobilnych bezprzewodowo.
Adapter UGREEN Transmitter/Receiver 5.0 też jest odbiornikiem Bluetooth a wiec spełnia dokłednie ta sama funkcję co wbudowany BT amplitunera.
W przypadku tego amplitunera nie ma możliwości przełaczenia BT w tryb nadajnika, a i ten dodatkowy adapter też chyba nie ma takiej funkcjonalności według opisów w sieci.
Trzeba się zaopatrzyć w NADAJNIK BT, podłączyć kablem jack do gniazda słuchawkowego na przednim panelu, zasilanie najczęściej do USB (z tyłu amplitunera jest jedno)
Witam,
Wspomniany adapter UGREEN powinien posiadać przełącznik RX/TX. Jeśli chcemy wysłać dźwięk do słuchawek przełączamy na TX. Opis jego parowania ze słuchawkami powinien być w jego instrukcji.
Pozdrawiam