Podziel się wrażeniami!
Witam, po rejestracji produktu dostałem e-mail z info że mogę przedłużyć gwarancje o rok, niestety link nie działa i po kliknięciu na link dostaję ERROR jak niżej, nie mogę przedłużyć gwarancji, CO ROBIC DROGIE SONY ????
Mam to samo z innymi produktami - wygląda na to że serwery padły...
Ja jeszcze dodam że dzieją się dziwne rzeczy... nie otrzymałem vouchera/rabatu na obiektyw mimo że aparat który zakupiłem bierze udział w tej akcji. Co więcej, moje zarejestrowane produkty same się zdublowały z dziwnymi wartościami (kraj zakupu Andora, dziwny kod produktu).
W międzyczasie przeszło mi jedno przedłużenie gwarancji. Wrócę do tematu wieczorem a jak dalej będą problemy to nie wiem trochę co robić bo nie da się nawet wejść do opcji pomocy technicznej 😕
Dodam jeszcze że KONTAKT na stronie www nie działa, niema gdzie zgłosić problemu
Próbuj. Mi się udało za którymś razem. Serwery coś szwankują. Ew. odłóż sprawę do jutra.
Cześć, przesłałem twoje zapytanie do supportu. Poniżej wklejam odpowiedź.
Witaj!
Proszę zapoznaj się z informacjami zawartymi na stronie:
https://www.sony.pl/electronics/exwarranty
Dodatkowo upewnij się, iż potwierdzasz rejestrację (wpisanie kodu) przez właściwy formularz:
Polecam również zresetowanie historii przeglądania wraz z plikami cookies, ewentualna zmiana przeglądarki może również wyeliminować niedogodność.