Podziel się wrażeniami!
Witam
Problem mam taki.
Wszystko spięte kablem hdmi2.2 pod wyjścia ARC
Wszystko działa poprawnie czyli wszystko włączam jednym pilotem. Wszystko gra, ale w momencie wyłączenia tv wyłącza się Saundbar pokazuje się na nim Standbay I jest ok ale po jakimś czasie załącza mi się na nowo saundbar bo dostaje sygnał z Tv który jest wyłączony. Przy odpietym kablu hdmi I wyłączonym tv saundbar śpi. Kiedy tv jest wyłączony i saundbar wyłączony wystarczy że podłącza kabel do saundbar odrazu się uruchamia mimio że tv wyłączony...
Tak to powinno działać.?
Witam. Soundbar sprawdziłem na dwóch TV Sony ( ta sama seria ) i na Samsungu ( 2 letni TV), poświęciłem na to cały dzień. Zero problemów. Listwa nie wybudza się. Po naładowaniu wyłącza się, ogólnie działa jak należy.
Zrobilem reset listwy i reset telewizora. Podłączyłem i skalibrowalem wszystko na nowo. Od 2 dni listwa i TV współpracują PERFEKCJNIE!!!!
Puki co u mnie problem rozwiązany, mam nadzieje ze już na stałe.
Będę meldował jakby się to zmieniło.
Też robiłem restarty ale bez zmian.
Po pierwsze w trybie eco wszystko na off, następnie Display - Daydream - When to sleep ma być Never i ostatnia zakładka Settings Networks- Remote start ma być na on i jeszcze jedna opcja to Home Network - IP control - Simple IP control ma być na on, powinno pomóc, powodzenia.
Witam
Witam,
mam telewizor Sony KD-65XG9505, dekoder Orange Samsung ICU 100 i Soundbar JBL Bar 5.1. Jak to sprawnie wszystko połączyć, aby hulało za pomocą pilota od TV? Jak nie miałem soundbara, to dekoder połączony był za pomocą HDMI ARC i wszystko było okej. Teraz próbowałem zrobić połączenie: dekoder do soundbara (HDMI IN), soundbar do TV za pomocą HDMI ARC. Niestety mam problemy z odpaleniem telewizji Orange w tym momencie. Proszę o pomoc.
Witam,
Spróbuj podłączyć dekoder do HDMI IN, a soundbar do HDMI IN ARC?
Pozdrawiam
Dzięki za odpowiedź. Tak też próbowałem. Wtedy jednak pilotem od TV nie mogę sterować dekoderem Orange 😞
Witam,
@slagod skierowałem Twój problem do supportu - oto odpowiedź:
w tej sytuacji warto sprawdzić ustawienia Bravia Sync, jeśli chodzi o podłączony dekoder, natomiast soundbar po prostu wydaje się nie być zgodny właśnie z daną funkcją Bravia Sync.
Niestety nie mamy możliwości zagwarantowania w każdym przypadku kompatybilności danej funkcji
😞
Pytanie moje jest takie czy jak podłączysz dekoder do innego HDMI bez podłączonego soundbara, sterowanie dekoderem działa poprawnie?
Pozdrawiam
No i jak z tym soundbarem,nie wlacza sie juz ?