Podziel się wrażeniami!
rozne zdjecia robione aparatem sony
Witaj,
Dla mnie najlepsze 1 ujęcie i taj jak powiedział Tadeusz z tym zmrokiem
moje proby makro i nie tylko
EDIT Lajam:
Zdjęcia nie były wykonane aparatem Sony i zostały usunięte - szczegóły tutaj :smileyarrow:
rozne
EDIT:
Zdjęcia nie były wykonane aparatem Sony i zostały usunięte - szczegóły tutaj :smileyarrow:" target="_blank" target="_blank" target="_blank
Witaj ponownie.
Mam dla Ciebie złą wiadomość. Poległeś z ostrością na fotkach
Kwiatkom brakuje ostrości, czereśnia pierwsza uciekła z płaszczyzny ostrości.
Plus za skośny kadr z wężami, ale coś mi w nim nie pasuje, tylko jeszcze nie wiem co
Huba podoba mi się, chodź mogłeś trochę przymknąć przysłonę lub skrócić czas ekspozycji bo przepalona po krawędziach.
O ile w krajobrazach można coś tam podostrzyć programowo, o tyle przy makro należy bardzo zwracać uwagę na ostrość oraz światło podczas robienia fotek.
Pozdrawiam
Witam serdecznie
Widzę, że masz zapał i szukasz okazji do robienia zdjęć. Raczej nie pstrykasz bezmyślnie, a to bardzo dobrze.
Jeśli chodzi o stronę techniczną to masz straszną tendencję do prześwietlania ujęć. Jesli chodzi o kompozycję to w zasadzie jest ok. Dobrze ustawiasz ujęcia - przynajmniej pierwsze 9 fotek.
Jeśli chodzi o tonację b&w to faktycznie dobrze ona oddaje klimat armii. Niestety Ty masz szaro szarą tonację. B&W to czerń i biel.
Zdjęcia nocne ok, poza 3 motór. Kompletny bałagan na ujęciu.
Co do ostatnich 6 ciu zdjęć to obrót o 180 stopni. Kompozycyjna klapa. Złoty podział poszedł na spacer... Zobacz tutaj o co mi chodzi. W poprzednich zdjęciach niemal intuicyjnie stosowałeś go.
Pozdrawiam
Witam
dzięki za te wszystkie uwagi napewno to wszystko rozpatrzę i wpoje do główki, no i niestety to były moje początki z aparatem, a na dodatek zwykła cyfrówka także być może dlatego aż tak wielkie są niedociągnięcia no i te wszystkie zdjęcia w żaden sposób nie były obrabianie programami. Ale dzięki za poświęcenie chwili uwagi tym wypocinom
Pozdrawiam
trochę zdjęć turniejowych
EDIT Lajam:
Zdjęcia nie były wykonane aparatem Sony i zostały usunięte - szczegóły tutaj :smileyarrow:
a to ja
1.Ciabach - lubię takie.