Podziel się wrażeniami!
Wszystkie fotki robione Alfą 300 + jupiter 9 2/85 + konwerter x2 zdjęcia robione na przysłonie F4 pomniejszone nie retuszowane to moje pierwsze fotki z obiektywem m42 z góry dziękuje za wszystkie uwagi.
Po dopracowaniu w Psie podoba mi się o wile bardziej.
Rozmył bym tylko tło ponad basenem a ogólnie
kris napisał(a):
no jak dla mnie też kontrastu ciut za dużo, ale kadr mi się podoba - lubię takie klimaty
edit bo dodałeś oryginał:
wolałbym zamiast oryginału zobaczyć wersję obrobioną, ale ciut delikatniej
Poprawiana fotka dużo lepszy klimat.
dołożyłem łagodniejszą obróbkę
Mniej kontrastowa, fajna przyciemniłbym tylko troszkę
Za Michałem
Ps-owe dużo lepsze i pomysł na obróbkę też dobry, ale stosowałbym efekty bardziej miejscowo co pozwoliłoby uniknąć tych kontrastowych przepaleń.
Najłatwiej będzie jak skopiujesz obrazek sam na siebie, następnie na nim zastosujesz ten filtr, w opcjach warstw trybem mieszania i kryciem dostosujesz tak aby było ok. Później wykorzystuj pędzel historii też z odpowiednim poziomem krycia to retuszowania tych kontrasto-przepaleń i będzie git.
Pozdro
Ta mniej kontrastowa wersja dobra
mphisto napisał(a):
Ps-owe dużo lepsze i pomysł na obróbkę też dobry, ale stosowałbym efekty bardziej miejscowo co pozwoliłoby uniknąć tych kontrastowych przepaleń.
Najłatwiej będzie jak skopiujesz obrazek sam na siebie, następnie na nim zastosujesz ten filtr, w opcjach warstw trybem mieszania i kryciem dostosujesz tak aby było ok. Później wykorzystuj pędzel historii też z odpowiednim poziomem krycia to retuszowania tych kontrasto-przepaleń i będzie git.
Pozdro
na 311 fajny klimacik. mi się podoba