anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dołącz teraz - stań się częścią naszej społeczności!

Re: Pawelszymanski6

profile.country.PL.title
pawelszymanski6
Expert

Re: Pawelszymanski6

Wszystkie fotki robione Alfą 300 + jupiter 9 2/85 + konwerter x2 zdjęcia robione na przysłonie F4 pomniejszone nie retuszowane :) to moje pierwsze fotki z obiektywem m42 z góry dziękuje za wszystkie uwagi.

1 000 ODPOW. 1 000
profile.country.pl_PL.title
colorful-----
Początkujący

to ja będę marudzić ;)

259 i 260 - same kadry w porządku, ale moim zdaniem zabija je konwersja, zdjęcia zrobily się przez nią strasznie płaskie. Mam wrażenie, że za mocno pojechałeś kontrastem.

w 262 z kolei jest szaaaarooo. I mina modelki jest mało ciekawa.

261 i 263 fajnie oświetlone. W 263 konwersja jak najbardziej w porządku. W obywdu ujęciach przeszkadza mi karykaturalnie przerysowana głowa modelki. W 261 ponadto byłoby lepiej, gdyby była tylko jedna dziewczyna, dziwnie wygląda to pół twarzy zawieszone w powietrzu...

profile.country.PL.title
pawelszymanski6
Expert

colorful napisał(a):

to ja będę marudzić ;)

259 i 260 - same kadry w porządku, ale moim zdaniem zabija je konwersja, zdjęcia zrobiły się przez nią strasznie płaskie. Mam wrażenie, że za mocno pojechałeś kontrastem.

w 262 z kolei jest szaaaarooo. I mina modelki jest mało ciekawa.

261 i 263 fajnie oświetlone. W 263 konwersja jak najbardziej w porządku. W obywdu ujęciach przeszkadza mi karykaturalnie przerysowana głowa modelki. W 261 ponadto byłoby lepiej, gdyby była tylko jedna dziewczyna, dziwnie wygląda to pół twarzy zawieszone w powietrzu...

dzięki za odwiedziny i komentarz :)
259, 260 hmm może masz rację chociaż to spłaszczenie to przed obróbką też było...no ale mój błąd ;)
262 wiem jeszcze nie radzę sobie z konwersją i więcej nie byłem wstanie wyciągnąć :(
261, 263 głowy duże bo 8mm było w użyciu, a światełko to lampa odbita od sufitu
263 chyba się pokuszę o wywalenie drugiej głowy w ps-ie ;)
generalnie warunki w klubie były tragiczne jedna wielka ciemnia bez lampy nawet nie było mowy o wyostrzeniu :c40

colorful-----
Początkujący

pawelszymanski6 napisał(a):

261, 263 głowy duże bo 8mm było w użyciu, a światełko to lampa odbita od sufitu
263 chyba się pokuszę o wywalenie drugiej głowy w ps-ie ;)

To w takim razie można się było pokusić o mocniejsze przerysowanie, bo tak pół na pół nie jest moim zdaniem dobrze - ja przynajmniej nie domyśliłam się, że to specjalnie.

Jak będzesz wywalal głowę, to przy okazji całą ścianę zrób czerwoną - wywal te zadrapania na wysokości głowy i czarne cosie na wysokości talii :)

profile.country.PL.title
pawelszymanski6
Expert

next time się poprawię :) z tą ścianą to chyba przeceniasz moje możliwości ale pomyśle :nauseated_face:

profile.country.PL.title
pawelszymanski6
Expert
alcazarc
Początkujący

ta krata trochę zimna , moim zdaniem cieplejszy odcień bardziej by pasował do żółtego kwiatka, ale i tak zdjęcie bardzo udane :thumbsup:

profile.country.PL.title
pawelszymanski6
Expert

Alcazar napisał(a):

ta krata trochę zimna , moim zdaniem cieplejszy odcień bardziej by pasował do żółtego kwiatka, ale i tak zdjęcie bardzo udane :thumbsup:

no tego jeszcze brakuje żebym specjalnie do zdjęcia komuś ogrodzenie przemalował :smileyhappy:

P.S. na moim szajsungu nieskalibrowanym te kolory są bardzo żywe i ciepłe, a fotki nie przerabiałem jest tak jak aparat wypluł ;)

Starosta.
Początkujący

A ja powiem tak. Kompletnie nie widzę w tym zdjęciu nic fajnego.
Ani kadr mnie nie przekonuje ani nic :c9

Gdyby jeszcze tak kadr poziomy (moim zdaniem bardziej korzystniejszy) i przymknąć tak do f/8, żeby ten kwiat był bardziej ostry.
Jeszcze starałbym się podejść jak najbliżej, bo coś mało jak dla mnie tego kwiatka.

I powiem, że to wygląda mi na taki pstryk bez pomysłu :|

Także niestety, ale jestem na nie http://klubkm.pl/forum/images/smilies/sorry.gif

Miałeś już lepsze zdjęcia :c20

Pozdrawia Starosta :grin:
profile.country.PL.title
pawelszymanski6
Expert

Starosta napisał(a):

A ja powiem tak. Kompletnie nie widzę w tym zdjęciu nic fajnego.
Ani kadr mnie nie przekonuje ani nic :c9

Gdyby jeszcze tak kadr poziomy (moim zdaniem bardziej korzystniejszy) i przymknąć tak do f/8, żeby ten kwiat był bardziej ostry.
Jeszcze starałbym się podejść jak najbliżej, bo coś mało jak dla mnie tego kwiatka.

I powiem, że to wygląda mi na taki pstryk bez pomysłu :|

Także niestety, ale jestem na nie http://klubkm.pl/forum/images/smilies/sorry.gif

Miałeś już lepsze zdjęcia :c20

dzięki za odwiedziny i komentarz :)

Kwiatek jest ostry :c7 większa przysłona to większe GO czyli więcej szczebelków ogrodzenia wyraźnych, a tego nie chciałem

poziomy kadr hmm może masz rację aczkolwiek w mojej głowie widział się pionowy

co do odległości jakbym miał focić samego kwiatka to podszedłbym bliżej, ale mi chodziło o to żeby pokazać samotny kwiat wystający zza krat ;)

profile.country.PL.title
pawelszymanski6
Expert

oko w oko :nauseated_face: