Podziel się wrażeniami!
Wszystkie fotki robione Alfą 300 + jupiter 9 2/85 + konwerter x2 zdjęcia robione na przysłonie F4 pomniejszone nie retuszowane to moje pierwsze fotki z obiektywem m42 z góry dziękuje za wszystkie uwagi.
to ja będę marudzić
259 i 260 - same kadry w porządku, ale moim zdaniem zabija je konwersja, zdjęcia zrobily się przez nią strasznie płaskie. Mam wrażenie, że za mocno pojechałeś kontrastem.
w 262 z kolei jest szaaaarooo. I mina modelki jest mało ciekawa.
261 i 263 fajnie oświetlone. W 263 konwersja jak najbardziej w porządku. W obywdu ujęciach przeszkadza mi karykaturalnie przerysowana głowa modelki. W 261 ponadto byłoby lepiej, gdyby była tylko jedna dziewczyna, dziwnie wygląda to pół twarzy zawieszone w powietrzu...
colorful napisał(a):
to ja będę marudzić
259 i 260 - same kadry w porządku, ale moim zdaniem zabija je konwersja, zdjęcia zrobiły się przez nią strasznie płaskie. Mam wrażenie, że za mocno pojechałeś kontrastem.
w 262 z kolei jest szaaaarooo. I mina modelki jest mało ciekawa.
261 i 263 fajnie oświetlone. W 263 konwersja jak najbardziej w porządku. W obywdu ujęciach przeszkadza mi karykaturalnie przerysowana głowa modelki. W 261 ponadto byłoby lepiej, gdyby była tylko jedna dziewczyna, dziwnie wygląda to pół twarzy zawieszone w powietrzu...
pawelszymanski6 napisał(a):
261, 263 głowy duże bo 8mm było w użyciu, a światełko to lampa odbita od sufitu
263 chyba się pokuszę o wywalenie drugiej głowy w ps-ie
next time się poprawię z tą ścianą to chyba przeceniasz moje możliwości ale pomyśle
...
ta krata trochę zimna , moim zdaniem cieplejszy odcień bardziej by pasował do żółtego kwiatka, ale i tak zdjęcie bardzo udane
Alcazar napisał(a):
ta krata trochę zimna , moim zdaniem cieplejszy odcień bardziej by pasował do żółtego kwiatka, ale i tak zdjęcie bardzo udane
A ja powiem tak. Kompletnie nie widzę w tym zdjęciu nic fajnego.
Ani kadr mnie nie przekonuje ani nic
Gdyby jeszcze tak kadr poziomy (moim zdaniem bardziej korzystniejszy) i przymknąć tak do f/8, żeby ten kwiat był bardziej ostry.
Jeszcze starałbym się podejść jak najbliżej, bo coś mało jak dla mnie tego kwiatka.
I powiem, że to wygląda mi na taki pstryk bez pomysłu
Także niestety, ale jestem na nie http://klubkm.pl/forum/images/smilies/sorry.gif
Miałeś już lepsze zdjęcia
Starosta napisał(a):
A ja powiem tak. Kompletnie nie widzę w tym zdjęciu nic fajnego.
Ani kadr mnie nie przekonuje ani nic
Gdyby jeszcze tak kadr poziomy (moim zdaniem bardziej korzystniejszy) i przymknąć tak do f/8, żeby ten kwiat był bardziej ostry.
Jeszcze starałbym się podejść jak najbliżej, bo coś mało jak dla mnie tego kwiatka.
I powiem, że to wygląda mi na taki pstryk bez pomysłu
Także niestety, ale jestem na nie http://klubkm.pl/forum/images/smilies/sorry.gif
Miałeś już lepsze zdjęcia
oko w oko