anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dołącz teraz - stań się częścią naszej społeczności!

Ninnn

Ninnn-----
Początkujący

Ninnn

Lustrzankę mam dopiero od niedawna ;) Jestem ciekawa jak wypadną moje dotychczasowe zdjęcia w oczach innych. Chciałabym wiedzieć co robię źle i móc to jakoś poprawić. Mile widziana jakakolwiek (byle konstruktywna) krytyka ;)
DSC00467.jpg
DSC00511.jpg
DSC00200.jpg

12 ODPOW. 12
profile.country.PL.title
Lajam.
Expert

Ja zacznę od końca...

8 - zupełnie nie, po tym co pokazałeś na początku dziwię się, że to zdjęcie się w ogóle pojawiło

6 i 7 - balans bieli leży i jednak oba za ciemne

5 - ładny kadr, ale za ciemno

4 - nie podoba mi się cięcie, no mimo wszystko warto by delikatnie wyretuszować co nieco na buzi ;)

3 - konwersja do czarno-bieli niespecjalna, niepotrzebnie odkryty kawałek ucha - chyba lepiej byłoby to wykadrować.

2 - tulipanki - w sumie ok, ale czemu tak zdjęte nasycenie?

1 - ładnie, ale zbyt wiele cienia

Generalnie Twoje zdjęcia są lekko niedoświetlone, albo dzieje się to gdzieś na poziomie obróbki. Pozdrawiam :)

Ninnn-----
Początkujący

8 nie jest poruszona, to tylko odbicie w oknie, a że szyby w oknach mam podwójne to takie wyszło, a ptaszek się znalazł bo akurat przelatywał ;) przed zmniejszeniem wyglądało dużo lepiej, ale taki spadek jakości zauważyłam dopiero po wrzuceniu zdjęć tutaj i nie chciałam już usuwać.
I bez przesadyzmu - dużo pracy i czasu nie włożyłam, raczej dużo wina :P A później te zdjęcia jeszcze trzeba było z rawów wywołać i to zadanie było chyba zbyt trudne na moje wczorajsze możliwości...
Tak czy inaczej, dziękuję za opinie :) Może jeszcze coś wrzucę niedługo, ale najpierw muszę matrycę wyczyścić porządnie.

Creatoor
Początkujący

Ninnn napisał(a):

I bez przesadyzmu - dużo pracy i czasu nie włożyłam, raczej dużo wina :P

No to ja tu się produkuję i łyżkę miodu dodaję dla osłody... http://klubkm.pl/forum/images/smilies/doh.gif No ładnie.