Podziel się wrażeniami!
Witam,
Stawiam pierwsze kroki w fotografii. Uczę się z poradników, for internetowych oraz książek.
Ostatnio przeglądałem jak fotografować krople Mam alfe 200 z kitem 18-70. W przyszłości jak określę w jakiej fotografii czuję się najlepiej dokupię sobie inne szkła, ale na to przyjdzie czas.
Proszę o opinie na temat zdjęcia kropli które zrobiłem. Wiem że rewelacji nie ma ale chciałbym wiedzieć jakich błędów unikać na przyszłość żeby uzyskać dobry efekt. Nie posiadam obiektywu makro.
uuu no tak - wikipedia. zapomniałem...
To nie wikipedia jest powodem mojego postu. Ten termin znam od wielu lat jak jeszcze jej nie było. Dałem ci tylko do poczytania link na szybko.
edit: Nie mam nic przeciw Twojej fotografii i nazwij ja jak chcesz tylko nie high key, bo to nie ta technika (wg mnie).
spoko, błąd godny foto amatora
dobrze że nie mylę krajobrazów z portretem
dzięki za linkę. :smileyredface:
ostatnie portrety nie przemawiają do mnie
zaś co do serca - dobrze wyłapane, ale zbyt mała ogniskowa
Mnie się podoba portret Zuzanki.
zabawy błyskiem.
Zdjęcia robione późną porą. Jestem świeżym posiadaczem lampy i dopiero poznaje "jej moc".
cd..
cd..
57 - zbyt centralny kadr, szkoda, że modelka chociaż się nie uśmiecha, zdaje się być mało zainteresowana sesją przez co mnie to foto też niespecjalnie interere
58 - dała bym ją albo z lewej strony kadru, albo w tej pozycji kazała bym bardziej odwrócić głowę w lewą stronę, poza tym miejsce zdaje się byćciekawe, więc można by pomyśleć jakimś ciekawszym tle
59 - całkiem fajne
60 - krzwo, kadr nieciekawy, modelka zdaje się wisieć w jakiejś bliżej nieokreślonej przestrzeni
61 też krzywo, zamknięte oczy, i zbędną przestrzen wokół modelki jak i w poprzednim foto
ogólnie co do fot to jakoś niespecjalnie mnie porwały, ale ćwicz dalej
no i przeszkadza mi to bardzo ostre światło, przydał by się jakiś dyfuzor...
58 - dała bym ją albo z lewej strony kadru, albo w tej pozycji kazała bym bardziej odwrócić głowę w lewą stronę, poza tym miejsce zdaje się byćciekawe, więc można by pomyśleć jakimś ciekawszym tle