anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dołącz teraz - stań się częścią naszej społeczności!

JennyM

ROZWIĄZANE
profile.country.PL.title
JennyM-----
Poszukiwacz

JennyM

Na początek, w kwesti przedstawienia pierwszych efektów mojej nauki i przygody z Alfą przedstawiam wam 3 moje ''dzieła''

Message was edited by: JennyM-----

668 ODPOW. 668
profile.country.PL.title
JennyM-----
Poszukiwacz

Tomek69N napisał(a):

Co do kwiatów to ziarno celowo czy to duże ISO lub powiększenie? Lepiej gładko by było jeśli jest opcja

zaczęłam analizować Wasze uwagi, choć pewnie bez flaszki się nie obędzie jak to mówią :D
ISO - sama zwaliłam, fociłam w lesie bez statywu, dałam wyższe ISO, potem wylazłam z tego lasu i ofiara ze mnie focąc kwiatki zapomniałam go zmienić :smileyredface: poza tym chyba po wyostrzeniu zaszumiało, bo patrząc na orginały szumy zdają się być mniejsze. Jeśli się wam chce zerknijcie sami.

Creatoor
Początkujący

78a bardzo ładnie, może zdałoby się ciut więcej nasycenia
79a i 80a dlaczego tak centralnie :c7

profile.country.PL.title
JennyM-----
Poszukiwacz

Creatoor napisał(a):

79a i 80a dlaczego tak centralnie :c7

tak jak mówiłam wstawiłam orginały bez kadrowania, zebyście mogli porównać, czy szumy były wynikiem obróbki, czy braku umiejętności z mojej strony

krzyho4
Początkujący

80a super ,bardzo lubie mocne i kontrastowe kolory :thumbsup:

profile.country.PL.title
Paulina.
Poszukiwacz

JennyM napisał(a):

tak jak mówiłam wstawiłam orginały bez kadrowania, zebyście mogli porównać, czy szumy były wynikiem obróbki, czy braku umiejętności z mojej strony

Wydaję Mi się, że mniej są widoczne szumy na oryginałach
W sumie Sama napisałaś że nie zmieniłaś iso po wyjściu z lasu ... zdarza się nie tylko Tobie więc witki w górę :smileythumbsup: i samych udanych kadrów
a co do zdjęć 78a bardzo ładne

profile.country.PL.title
Tomek69N
Poszukiwacz

Zgadza się. Mam wciąż problem ze zmianą ISO. Przyzwyczajenia "pobłonowe" ale przywykam do technologii cyfrowej. Często też "rzeźbię" z korekcją zamiast po prostu pojechać pokrętłem na ISO.

profile.country.PL.title
JennyM-----
Poszukiwacz

Dostałam dziś w prezencie manulany obiektyw SUN 80-200 mm 4,5 (M42)
Pierwsze testy na szybko z balkonu, trzeba się będzie w weekend wybrać w teren :)
Swoją drogą, czy ktos z Was miał kiedyś z nim do czynienia? Jestem ciekawa, bo na necie niewiele znalazłam o nim.

krzyho4
Początkujący

84 fajne oraz ciekawe :thumbsup:
83 mysle ze z polarkiem bylo by fajniejsze

profile.country.pl_PL.title
BuBu__
Początkujący

fajny obiektyw, kwiatki ładnie wyszły :thumbsup:

profile.country.PL.title
Tomek69N
Poszukiwacz

Sprawdź co ten obiektyw potrafi pod światło. Coś się ciekawego dzieje na tej fotce reklamowej na Subaru... Ogniskowa ciekawa i przyzwoite światło. Stałe w całym zakresie zoom?