- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś nieodpowiednią zawartość
ci.nek - letnie focenie
Witam.
Postanowiłem i ja założyć swoją galerię i pokazać moje fotki. Obecnie fotografuję H50. Proszę o opinie i porady.
Pozdrawiam Marcin
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
Jeszcze jedna fotka:)
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
Brak uwag i porad , czyli fotki w 100% idealne ma się rozumieć
Ostatnio robię fotki z długim czasem naświetlania oto kilka z nich.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
chętnie bym ci udzieliła jakichś wskazówek, ale niestety nie znam się na tym. ;/ Może zadowolą Cię takie oto nieprofesjonalne rady . Więc co do tego portretu to wygląda tak zwyczajnie, stroik nie powinien być robiony z lampą, tak samo jak i te róże, a tak ogólnie to ciekawe ujęcia. 5,6,7 mi się podobają i kompletnie nie mam pojęcia jak takie coś zrobić Ale na tym to polega, aby tak zrobić zdjęcie, żeby każdy się zastanawiał: "jak on to zrobił?" Ale to jest tylko moje skromne zdanie i nie bierz tego do siebie
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
Dzięki za wypowiedź, każda rada jest cenna. Zdjęcie 1 i 3 było robione w słabym świetle i lampa była koniecznością. Zdjęcia 5,6,7 były robione z długim czasem 10 lub 30 sek, duża przysłona żeby tła nie było widać, oraz małe ISO dla eliminacji szumów.
Dziś mam kolejne dwie fotki technika podobna, tylko inne źródło światła.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
Super te zdjęcia, podobają mi się ja jak robię zdjęcia takie jak 1 i 3 i , to staram się robić je w dzień przy dobrym świetle (najlepiej naturalnym), efekt jest o wiele lepszy. Tak samo z portretami, jeżeli nie ma się profesjonalnych lamp do oświetlania, to lepiej jest robić je przy naturalnym, ale nie za ostrym świetle i oczywiście bez lampy ;D Pokaże ci coś, tak dla przykładu. Trochę to zdjęcie jest podrasowane i źle ustawiłam ostrość, ale chodzi mi o efekt tego światła. I przepraszam, że ci się wcinam w galerie.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
To były takie przykładowe fotki, ale dzięki za opinie i porady. jak będę miał więcej czasu i modelkę do sesji to popstrykam nowe i pokażę. Twój portret spoko, a jaki jest model Twojego aparatu, bo exif pokazuje 3 modele.
Dziś zapodaje nowe fotki, nieco inny styl, ale podobne
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
11 mi sie podoba. A te niebieskie kreski ( nie wiem jak to nazwać ;P), kurcze niesamowicie wygladają. A mój aparat to olympus fe-320.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
midnight93 napisał(a):
11 mi sie podoba.
mi też :smileyhappy:
midnight93 napisał(a):
A te niebieskie kreski ( nie wiem jak to nazwać ;P)
tajemnicą tych niebieskich kresek jest :smileyarrow:
midnight93 napisał(a):
A mój aparat to olympus fe-320.
Dzięki, bo mnie po prostu ciekawiło
Jak kupię statyw to pocykam nowe fotki z długimi czasami naświetleń. Dziś pochwalę się 2 fotkami:
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
Widzę, że moje wskazówki nie poszły w las ;D;D 13 bardzo łądna, ale musze się przyczepić ostrości, bo jakoś dziwnie ją ustawiłeś, no chyba że tak miało być. 14 też ładna.
- « Poprzedni
- Następny »