anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dołącz teraz - stań się częścią naszej społeczności!

Bertone

profile.country.pl_PL.title
Bertone.
Poszukiwacz

Bertone

Zapraszam do komentowania :)

__________"Niewiele rzeczy przybliża świat tak, jak czyni to fotografia. Dzięki niej odległe miejsca i ludzie stają się bliscy, a nasze życie bogatsze"__________
1 539 ODPOW. 1 539
Bertone.
Poszukiwacz

rakastan00 napisał(a):

Ja od dzisiaj ma ustawiony na aparacie raw i jpeg. Zobaczę jaka jest różnica. Chociaż już mogę stwierdzić, że jest. RAW = więcej szczegółów na zdjęciu.

No własnie , Kris co mam ustawić , sam RAW a może cRAW czy może RAW z jpeg :c7 ?

__________"Niewiele rzeczy przybliża świat tak, jak czyni to fotografia. Dzięki niej odległe miejsca i ludzie stają się bliscy, a nasze życie bogatsze"__________
profile.country.PL.title
kris..
Pasjonat

ja robię na cRAWach.
Lajam dał mi radę, by cRAWy używał w sytuacjach "spokojnych", a tych kluczowych najważniejszych - RAWów, bo mają więcej bitów.
Nie mniej jednak, ja jeszcze nie widzę różnicy między jednym, a drugim (wyciąganie detali z niedoświetleń/przepałów). Ale warto sprawdzić samemu.

RAW+JPEG - świetna sprawa. Zrzucasz zdjęcia na kompa i przeglądasz tylko JPEGI i jeśli coś jest nie tak - odpalasz RAWiarkę.

Nie mniej jednak, ja wolę zrobić mniej zdjęć lub zastosować mocną selekcję - dzięki temu mogę sobie pozwolić na wyłącznie RAWY. Poza tym ja już się przyzwyczaiłem do wywoływania rawów i rzadko, które zdjecie jest obrabiane w PSuju przeze mnie - w moim przypadku Lightroom styka :thumbsup:

Bertone.
Poszukiwacz

W takim razie ustawiam RAW+JPEG
No i zapoznaje się z Image Data Converter :shock:

Bertone.
Poszukiwacz

Hmmm , może coś wrzucę :c8

profile.country.PL.title
Paulina.
Poszukiwacz

bertone1982 napisał(a):

Hmmm , może coś wrzucę :c8

Sam wstawiłeś niezadowolonego emotka ;)
A co do zdjęcia to Moim skromnym zdaniem jest sporo przepałów, zdjęcie wydaję się przeostrzone ( spójrz na trawe ale niech się wypowiedzą bardziej obeznani w temacie ) i traci na wartości ....jeszcze jedna rzecz mianowicie pojawiły się plamy na rekach dziewczynki nie wygląda to najlepiej ( no chyba że dziewczyna posiada takie przebarwienia więc w razie co przepraszam)
Próbuj dalej :smileythumbsup:

rakastan00
Poszukiwacz

Jasność, widzę jasność.

witsu------
Początkujący

Moim zdaniem ostatnie za bardzo kontrastowe.

Bertone.
Poszukiwacz

Dzięki wszystkim za komentarze ;)
Rzeczywiście fotka jest do d*** :c9

witsu------
Początkujący

Ładnie pokazany psiak.

colorful-----
Początkujący

bardzo mi się podoba miękkość tego zdjęcia :) całkiem niezła konwersja, ale czegoś mi jeszcze w niej brakuje, może odrobiny więcej kotrastu?