Podziel się wrażeniami!
Witam
Aparat mam parę dni i narazie go testuję ale w żaden sposób nie mogę uruchomić przechwytywania zdjęć w trakcie nagrywania filmu nie działa mi funkcja Dual Rec i to przy różnych ustawieniach. Jak nacisnę spust migawki to wyświetla się ikonka przekreslonego aparatu. Może ktoś podpowie jakie ustawienia muszą być żeby ta funkcja działała.
Rozwiązane! Idź do rozwiązania.
Cześć!
Zerknij tutaj:
https://helpguide.sony.net/dsc/1720/v1/pl/contents/TP0001583110.html?search=dual
Jeśli nie pomoże, to proszę opisz jakie masz dokładnie ustawienia. Bez tego nie wiem jak doradzić zmianę parametrów.
Cześć
Dzięki za odpowiedz, przeglądałem już ten poradnik i próbowałem różnych ustawień nic nie pomogło, po załączeniu nagrywania wideo odrazu jest wyświetlana ikonka przekreślonego aparatu
Wielkie dzięki pomogło wyłączenie automatycznej wolnej migawki i zmiana rozdzielczości filmu.
Tylko szkoda że funkcja nie działa w trybie XAVC S4K.
Jeszcze raz dziękuje i pozdrawiam.
Jeszcze raz dziękuje, wiem o możliwości zgrywania klatek jako zdjęcie, ale to jest ostateczność bo gdy przyjdzie znaleźć klatkę z ciekawym ujęciem które nas zainteresowało podczas nagrywania wideo a potem szukać w pliku kilkunasto lub kilkudziesięcio minutowym danej sceny no to lepiej ją utrwalić na bieżąco.
Właśnie przesiadłem się z alfy 56 z kilkoma szkłami na coś bardziej kompaktowego :), gdyż aparatu używam przeważnie na wakacyjne i turystyczne wypady i znudziło mi się taszczyć ten cały arsenał
I stąd szukam wiedzy i podpowiedzi o możliwościach tego sprzętu.
Pozwolę się przyczepić do tego wątku, ale jeśli admini uważają, że powinien być oddzielny wątek - założę
Przymierzam się do zakupu tego aparatu w przyszłym roku, gdy ochłonę z innych wydatków. Troszkę niestety kosztuje. Czy jest wart tej kasy?
Nie chcę lustrzanki, gdyż nie stać mnie na baterię obiektywów, a z drugiej strony nie chcę taszczyć ciężkiej torby po górach i zmieniać obiektyw do określonego rodzaju zdjęcia.
Aktualnie posiadam DSC-HX400V.
Czy przesiadka na RX10 IV będzie znacznym progresem?
Jak oceniasz jakość zdjęć? Nie szumi?
Jak filmy w 4K?
Współpracuje również z mikrofonem na bluetooth? Córka uwielbia być reporterką na wycieczkach i taka opcja wydaje mi się dobra, aby dźwięk był czysty.
Witam, między rx10, a hx jest przepaść jeśli chodzi o jakość zdjęć, szybkość i celność AF, filmów nie nagrywam więc na temat 4k i mikrofonu może ktoś inny się wypowie.
Jak chcesz zobaczyć trochę zdjęć z tego aparatu mojego autorstwa to są tutaj
Zdjęcia wyraźne i niezaszumione i to również w mało sprzyjających warunkach oświetleniowych.
A właśnie uwielbiam foty wczesnym świtem.
Czekam na opinie innych użytkowników.