Podziel się wrażeniami!
Aparat RX100M2.Po załadowaniu akumlatora samoistnie włącza się i przełącza na podgląd.Po wyłączenie przełącza się na podgląd i póżniej na włączony i tak w kółko.Po włożeniu do futerału przełącza się na podgląd i w krótkim czasie rozładowuje akumlator.przywrucenie ustawień fabrycznych nie pomogło.Bardzo proszę o pomoc
Witam,
skontaktuj się proszę z serwisem w celu dokładnej diagnozy problemu.
Pozdrawiam
Rozmawiałem z serwisem.Każą mi wysłać do serwisu do Poznania.Ale ja nie wiem ile to będzie kosztowało.czy będzie się dla Emeryta opłacało.Czy miej będzie kosztował nowy aparat.w fotojoker oferuje ten aparay w cenie 2000 żł
Cześć!
Ekspertyza w serwisie jest bezpłatna (przynajmniej była zawsze) więc jedyne koszty jakie poniesiesz, to koszty kuriera (dziś to ok. 20 zł w jedną stronę). Otrzymasz kosztorys naprawy i wtedy decydujesz o tym, czy podejmujesz się tego kroku, czy nie.
Naprawdę nie sposób wycenić co uległo uszkodzeniu w Twoim aparacie. Być może to jakiś detal i wystarczy wyczyścić styki, a może płyta główna. Ale tu nie zajmujemy się wróżbami więc ślij do serwisu, a wcześniej upewnij się czy ekspertyza jest bezpłatna.
Pozdrowienia
Dla firmy kurierskiej odległość nie ma znaczenia w wycenie.
Proszę skontaktować się z serwisem, do którego Pan dzwonił. Być może serwis będzie w stanie zorganizować odbiór i wysyłkę z powrotem. Proszę o szczegóły pytać w serwisie. Na forum nie zajmujemy się pośrednictwem w takich tematach.
Ewentualnie kontakty tutaj: