Podziel się wrażeniami!
Kupiłem tv XR-55X94J tydzień temu i wszystko byłoby OK ale minusem jest pikselizacja na kanałach kablowych UPC przy korzystaniu z karty CI+. Pojawia się niespodziewanie w różnych sytuacjach. Nawet na kanałach niekodowanych np. TVP1 też jest. Czasami po porannym uruchomieniu (cała noc standby) nic nie można oglądać. Trzeba wyłączyć tv z zasilania. Mam trzy karty w domu, na różnych tv (Samsung full HD, Panasonic 4k) ale w nich pracują OK. Nie pomaga zmiana kart, reset tv do ustawień początkowych, zmiany ustawień.
Spotkał się ktoś z taką sytuacją w tym tv i czy jest na to jakaś recepta?
Rozwiązane! Idź do rozwiązania.
Przed aktualizacją wszystko działało. W ustawieniach mam wszystko właczone.
sorry ja nie pomogę, nawet nie wiem co to robi... godzę się nawet jeśli to nie działa, a TV działa normalnie , bo problem pikselizacji czy jak to się nazywa uniemożliwiał oglądanie TV z modułemCI+ Już rozważałem powrót do dekodera, ale to jak powrót do minionej epoki :)))) chociaż akurat te modele z Google TV świetnie przejmują rolę menu i EPG za dekoder...
JacekSz -> wiem że to może głupie ale resetowałeś telewizor ? Przytrzymaj guzik I/O (power on/off) około 3-5 sekundy i wybierz uruchom ponownie, a druga kwestia znaczy miałeś to wcześniej na UPC ?
Druga kwestia jest czy masz podpięty internet bo mnie wywalił skrętkę lan po aktualizacji, dopiero kolejny restart (twardy odpięcie telewizora z gniazdka na około 2-5 min. pomogło).
Trzecią kwestią jest: nie wszystkie kanały maną HbbTV
Jak dzisiaj sprawdzę, czy TVPis to ma to napiszę...
Zanim zadałem pytanie to wyłączyłem TV i ponownie włączyłem, Nie robiłem przywrócenia do ustawień fabrycznych bo jeśli to wina softu to nic nie pomoże a trochę zabawy przy konfiguracji. Internet mam ( WiFi ). Przed aktualizacja wszystko działało m.in. na TVP1, TVN. Przycisk "uaktywnij aplikację interaktywną" włączał/wyłączał dostępność usługi. Teraz nie ma znaczenie jaki jest stan tego przycisku a usługi i tak brak.
Aktualizacja działa. Dziękuję za link.
Przed chwilą zainstalowałem aktualizacje przez OTA. XR 55X94J. Działa.
Pojawiła się aktualizacja TV
czyli to jest ta sama wersja co z linka v6.5660 rychło w czas :))))
Cześć, mam tv 55x90J -problem mam taki, że na UPC i karcie CI jak wejdę na pilocie w "1" info na kanale to mam podane 1080i i obok 25hz. U was na UPC jest podobnie czy macie więcej podane HZ. Matryca jest 100 HZ więc odświeżanie kanałów powinno być wyższe
Dodam jeszcze, że na tym samym kablu w tv Panasonic jest info o 50 Hz bo ma taką matrycę